Şeful DSP Gorj a fost demis de ministrul Sănătăţii, după ce a trimis date inexacte despre COVID-19

  • Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, a fost demis, vineri, de ministrul Sănătăţii
  • Acesta este acuzat că a trimis raportări inexacte cu privire la situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de infectare cu virusul Covid-19.
  • Autorităţile au anunţat miercuri seara că primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus în România este un bărbat dintr-o comună din Gorj.
1418 afișări
Imaginea articolului Şeful DSP Gorj a fost demis de ministrul Sănătăţii, după ce a trimis date inexacte despre COVID-19

Şeful DSP Gorj a fost demis de ministrul Sănătăţii, după ce a trimis date inexacte despre COVID-19

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, decizia a fost luată de ministrul Victor Costache în cadrul videoconferinţei organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoiu.

Directorul DSP Gorj este acuzat că a trimis date inexacte din primul judeţ în care a fost identificat un caz de infectare cu virusul Covid-19.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a convocat vineri dimineaţa, o videoconferinţă de urgenţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19. În cadrul acesteia, au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei şi a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

Autorităţile au anunţat miercuri seara că primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus în România este un bărbat dintr-o comună din Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dsp,
gorj,
demis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici