Incident în Gorj. Medicii de la Ambulanţă au refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

  • Sindicaliştii din Federaţia Ambulanţa spun că se delimiteză de medici de pe ambulanţa Gorj.
  • Aceştia ar fi refuzat, miercuri noapte, să transporte echipa de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus.
  • Sindicaliştii cer să fie luate măsuri.
1867 afișări
Imaginea articolului Incident în Gorj. Medicii de la Ambulanţă au refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

Incident în Gorj. Medicii de la Ambulanţă au refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România anunţă că se delimitează de atitudinea echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, pe care o consideră neprofesionistă.

„Echipaj care, în noaptea de 26-27 februarie, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul DSP Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de coronavirus”, spune Federaţia într-un comunicat.

Sindicaliştii cer ca, pentru refuzul intervenţiei şi pentru declaraţiile eronate ale medicilor din Gorj, să fie luate măsuri.

Echipajele medicale de urgenţă intervin profesionist în condiţiile în care au echipament de protecţie. Aceste echipamente sunt în dotările ambulanţelor, explică Federaţia.

Un tânăr din Gorj a fost confirmat cu virusul COVID-19 şi, în prezent, este izolat la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, pentru tratament.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ambulanţă,
gorj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici