Specialist: Astăzi avem prima supriză neplăcută, după 5 săptămâni de coborâre vertiginoasă

Specialiştii sunt îngrijoraţi după ce numărul persoanelor infectate din România a crescut uşor în ultimele 24 de ore. Este o surpriză neplăcută care arată că oamenii nu trebuie să renunţe la măsurile de protecţie, susţine cercetătorul Octavian Jurma.

4002 afișări
Imaginea articolului Specialist: Astăzi avem prima supriză neplăcută, după 5 săptămâni de coborâre vertiginoasă

Specialiştii, îngrijoraţi de creştere uşoară a cazurilor: Astăzi avem prima supriză neplăcută, după 5 săptămâni de coborâre vertiginoasă

Cercetătorul român spune că este o surpriză neplăcută faptul că rata de infectare a crescut miercuri, în raport cu zilele precedente.

„Astăzi avem prima supriză neplăcută, după 5 săptămâni de coborâre vertiginoasă. Numărul de cazuri este mai mare atât faţă de ziua precedentă cât şi faţă de ziua de marţi (care este de 7 săptămâni ziua de maxim săptămânal). E posibil să asistăm la prima ezitare în trendul rapid descendent”, a anunţat cercetătorul Octavian Jurma.

Specialistul se teme ca valul 4 al pandemiei să nu producă o „recidivă” în România.

„Tot ce ne rămâne să sperăm este că măsurile de relaxare, scăderea ratei de vaccinare şi abandonarea certificatului verde nu vor produce şi la noi o recidivă a valului 4 că în ţările din occident. Ar fi o contră năucitoare din partea pandemiei tocmai când am început iarăşi procesul de relaxare mioritică”, a avertizat Jurma.

Octavian Jurma îi sfătuieşte pe oameni să se protejeze cu mare atenţie şi să se vaccineze cu doza 3.

„Aşa încât aveţi mare grijă în această perioada pe care o percepem înşelător că lipsită de griji. Evitaţi zonele şi perioadele aglomerate, purtaţi o masca FFP2 şi mai ales făceţi-vă boosterul. Se pare că boosterul este pe locul 2 după infectare ca şansă să tragi lozul superimunităţii, deci nu ezita să îţi faci doză 3 mai ales că ştii deja că vaccinul nu îţi face solzi şi nici nu te omoară după 6 luni”, a precizat cercetătorul.

Potrivit raportării de miercuri, în 24 de ore, în România au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 195 de pacienţi au murit. În raportarea de marţi erau 2.736 de cazuri noi de infectare şi 239 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici