Statul Islamic profită de starea de urgenţă decretată din cauza pandemiei de coronavirus pentru a câştiga teren în Irak

  • Jihadiştii îşi consolidează atacurile după ce trupele armatei irakiene sunt mobilizate împotriva coronavirusului
  • Irakul şi-a suspendat programele de pregătire primite din partea coaliţiei internaţionale anti-jihadiste
  • Mulţi dintre membrii săi şi-au retras armata cu excepţia Statele Unite care au cantonat trupele în două baze din cauza atacurilor miliţiilor pro-iraniene
388 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic profită de starea de urgenţă decretată din cauza pandemiei de coronavirus pentru a câştiga teren în Irak

Statul Islamic profită de starea de urgenţă decretată din cauza pandemiei de coronavirus pentru a câştiga teren în Irak

Observatorii militari avertizează că Statul islamic  încearcă să profite de criza de sănătate cauzată de coronavirus pentru a câştiga teren pe frontul din Irak.
Pandemia a lovit puternic operaţiunile îndreptate împotriva Statului Islamic. Efectivele armatei irakiene au fost mobilizate în prima linie de apărare contra noului virus. Reducerea prezenţei internaţionale în teritoriul irakian a început de dinainte de Covid-19.

Militanţii ISIS s-au regrupat anul trecut pe fondul declinului activităţii de contrainsurgenţă. Ei pregătesc cucerirea unor noi poziţii după ce au lansat atacuri sporadice asupra unor localităţi din diferite provincii irakiene. Analiştii se tem că celulele adormite ale reţelei de terorişti se vor reactiva şi ar putea începe o nouă campanie de asasinate întreptate contra liderilor locali pentru a intimida populaţia.

Propagandiştii ISIS şi-au arătat intenţia de a lovi când restul lumii are atenţia ocupată cu noul coronavirus. În acelaşi timp, aceştia oferă consultanţă în domeniul sănătăţii pentru a preveni contaminarea membrilor săi.

Într-o postare pe Twitter, purtătorul de cuvânt al armatei americane,  Colonelul Myles B. Caggins III, oferă un bun exemplu al operaţiunilor comune desfăşurate împotriva insurgenţilor. Coaliţia bombardează poziţiile ISIS doar cu acordul şi la cererea Forţelor de Securitate irakiene.

Batalia politică asupra prezenţei trupelor străine în Bagdad se va purta într-un dialog strategic aşteptat să se desfăşoare în luna iunie între Irak şi Statele Unite.

Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici