Ştefan Mandachi îşi vinde metrul de autostradă: 1cm costă 10 euro. Banii se duc la Crucea Roşie Suceava

Antreprenorul Ştefan Mandachi a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta cadrele medicale din Suceava, cea mai afectaă regiune de coronavirus din Romania.

4269 afișări
Imaginea articolului Ştefan Mandachi îşi vinde metrul de autostradă: 1cm costă 10 euro. Banii se duc la Crucea Roşie Suceava

Ştefan Mandachi îşi vinde metrul de autostradă: 1cm costă 10 euro. Banii se duc la Crucea Roşie Suceava

Mandachi a devenit faimos după ce a construit simbolic primul şi singurul metru de autostradă din Moldova în speranţa că va inspira autorităţile să-i continue proiectul. Acum acel metru e vândut de Mandachi la 10 euro pe cm pătrat, iar banii vor fi folosiţi pentru ventilatoare pulmonare pentru secţiile de terapie intensivă şi alte echipamente vitale pentru lupta contra COVID-19. Peste 100 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu noul coronavirus, iar situaţia este dramatică.

„Ştiţi câtă autostradă avem în Moldova? Un metru ori 30 (n.r. lăţimea).... 300.000 de centimetri pătraţi. Dacă ne ajuţi cu 10 euro, primeşti centimetrul tău de autostradă împreună cu certificatul de proprietar. Eu donez primii 10.000 de euro. Deci mi-am luat deja 1.000 de centimetri. Au mai rămas 299.000 de centimetri”, spune omul de afaceri într-un clip postat pe site-ul 1cm.ro.

„Dacă eşti sănătos tun sau bolnav la pat, un centimetru contează. Dacă eşti tânăr sau bătrân, un centimetru contează. Dacă eşti multimilionar sau sărac lipit, fiecare centimetru contează. Hai să transformăm cei 300.000 de centimetri pătraţi în echipamente vitale, în ventilatoare sau în ce-o fi nevoie să ne salvăm pe noi de la Suceava sau pe noi din toată ţara”, spune Mandachi într-un clip video publicat joi noaptea.

 

"Transformăm cm în bani pentru spitale"



„Cum facem asta? Ştiu, pare bizar, dar eu donez singurul metru de autostradă pe care îl are Moldova către Crucea Roşie Suceava. Prin intermediul acestei asociaţii non-profit transformăm centimetrii în bani pentru spitale. Dacă ne ajuţi cu 10 euro, primeşti centimetrul tău de autostradă împreună cu certificatul de proprietar. Numele tău va rămâne în istorie pentru totdeauna inscripţionat la primul metru de autostradă”, explică omul de afaceri.

De data asta centimetri contează. Provoc să-şi ia centimetri pe următorii: toţi preşedinţii României, prim-miniştrii, miniştrii Sănătăţii şi toţi miniştrii Educaţiei din 1989 şi până astăzi”, spune Mandachi.

„Eu donez primii 10.000 de euro. Deci mi-am luat deja 1.000 de centimetri. Au mai rămas 299.000 de centimetri. Dacă adunăm banii pe toţi centimetri, strângem 3 milioane de euro. Acum te întreb: Câte vieţi putem salva?”, încheie omul de afaceri.


Ştefan Mandachi îşi oferise deja hotelul din Suceava pentru cadrele medicale, unde le asigură şi mesele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici