Streinu Cercel: Îmi menţin declaraţia că pandemia de coronavirus se va termina în 2023. Suntem în 2020, mai puneţi 2021, 2022 şi în 2023 s-ar putea să respirăm uşuraţi”

Pandemia de coronavirus se va termina în anul 2023, a declarat, duminică, managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, răspunzând la o întrebare.

5403 afișări
Imaginea articolului Streinu Cercel: Îmi menţin declaraţia că pandemia de coronavirus se va termina în 2023. Suntem în 2020, mai puneţi 2021, 2022 şi în 2023 s-ar putea să respirăm uşuraţi”

Streinu Cercel: Îmi menţin declaraţia că pandemia de coronavirus se va termina în 2023. Suntem în 2020, mai puneţi 2021, 2022 şi în 2023 s-ar putea să respirăm uşuraţi”

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia pandemia se va termina în 2023, Streinu Cercel a răspuns: „Da. Categoric da. De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate şi după încă patru zile încă 27 de persoane. Aşa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate”.

„Puteţi să faceţi un calcul simplu coroborat cu populaţia României şi să vedeţi cam în cât timp populaţia României va ajunge să treacă toată prin infecţie. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneţi 2021, 2022 şi în 2023 s-ar putea să respirăm uşuraţi”, a adăugat managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală.

Răspunzând unei alte întrebări, Streinu Cercel a declarat că susţine în continuare testarea în masă întrebare, deoarece „fără testare nu vom reuşi să depăşim cu uşurinţă această pandemie”.

Întrebat cum se va înţelege cu „viitorul său coleg de Parlament, profesorul Alexandru Rafila, care în urmă cu două zile spunea că testarea în masă a populaţiei nu este o soluţie optimă”, Streinu Cercel a replicat: „Depinde de ce strategii pui pe hârtie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici