Tu ce înălţime ai? Persoanele supuse unui risc dublu de infectare cu noul coronavirus, potrivit unui studiu

  • Rezultatele unui studiu indică faptul că noul coronavirus se transmite prin aer.
  • Dacă ai o înălţime mai mare de 1,82 e posibil să ai risc dublu de infectare.
  • Dacă virusul s-ar transmite doar prin prin picăturile de salivă, înălţimea nu ar trebui să facă diferenţa.
21754 afișări
Imaginea articolului Tu ce înălţime ai? Persoanele supuse unui risc dublu de infectare cu noul coronavirus, potrivit unui studiu

Profimedia

Dacă ai înălţime peste 1,82, riscul e de două ori mai mare să te infectezi cu Covid-19, sugerează un studiu. O echipă de cercetători, inclusiv experţi de la Universitatea Manchester şi Open University, a făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie şi SUA pentru a analiza dacă atributele personale, munca şi hobby-urile ar putea influenţa infectarea, scrie The Telegraph.

Aşa s-a descoperit că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, ceea ce sugerează că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de ştiinţă. Altfel, dacă boala ar fi contractată doar prin picături de salivă, înălţimea nu ar trebui să fie un factor care face diferenţa în ceea ce priveşte riscul de infectare.

Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate şi sunt transportate de curenţii de aer. Totuşi, picăturile sunt mai mari decât aerosolii şi se crede că acestea călătoresc pe distanţe relativ scurte şi dispar rapid din aer.

Prof. Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester, a spus: „Rezultatele acestui sondaj în ceea ce priveşte asocierea dintre înălţime şi diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poţi îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici