Studiu britanic: O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2

  • O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează în faţa noilor tulpini SARS-CoV-2
  • Răspunsul imun după prima doză a fost mai slab la persoanele care n-au trecut prin boală
  • Studiul a fost publicat în revista Science
2391 afișări
Imaginea articolului Studiu britanic: O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2

O singură doză de vaccin Pfizer nu generează suficienţi anticorpi pentru a lupta împotriva noilor tulpini coronavirus. dacă n-ai trecut deja prin boala COVID-19. Concluzia aparţine unui studiu efectuat de cercetătorii britanici.

În cadrul studiului s-au analizat probele de sânge ale unor cadre medicale care fie au trecut prin virus, fie nu. Ei au observat că la cei care nu au fost infectaţi anterior şi au primit până acum o singură doză de vaccin, răspunsul imun la variantele Britanică şi Sud-Africană poate fi insuficient. În schimb, pentru cei care au trecut deja prin COVID-19, chiar şi o singură doză, ar putea să te protejeze de noile variante.

Cu toate astea, cercetătorii spun că este posibil ca descoperirile să se aplice şi altor variante aflate în circulaţie, cum ar fi variantele Braziliană şi Indiană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici