Studiu. Cât de eficient este vaccinul Pfizer, după a doua doză inoculată

  • Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat ce eficienţă împotriva Covid-19 are vaccinul Pfizer, la două săptămâni după inocularea celei de-a doua doze.
  • Israelul a lansat o campanie de vaccinare masivă pe 19 decembrie, considerată una dintre cele mai rapide din lume.
  • Până în prezent, 4,25 milioane de persoane din Israel au primit prima doză de vaccin.
24752 afișări
Imaginea articolului Studiu. Cât de eficient este vaccinul Pfizer, după a doua doză inoculată

Studiu. Cât de eficient este vaccinul Pfizer după a doua doză inoculată

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat sâmbătă că inocularea celor două doze de vaccin Pfizer / BioNTech are o eficienţă de 95,8% împotriva Covid-19, la două săptămâni după inocularea celei de-a doua doze. De asemenea, ar fi 99,2% eficient în prevenirea formelor grave şi 98,9% în prevenirea morţii, relatează Le Figaro.
 
Datele, adunate până la 13 februarie, au arătat că vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze: la 91,9% pentru a preveni contractarea virusului, la 96,4% pentru a preveni formarea bolii severe şi 94,5% pentru a preveni moarte.
 
"Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc," a declarat Hezi Levi, directorul general din Ministerul Sănătăţii.
 
Israelul a lansat o campanie de vaccinare masivă pe 19 decembrie, considerată una dintre cele mai rapide din lume, graţie unui acord cu Pfizer care a permis ţării să obţină rapid milioane de doze în schimbul unor studii biomedicale de date cu privire la efectul vaccinului.
 
Până în prezent, 4,25 milioane de persoane din Israel (dintr-o populaţie de nouă milioane) au primit prima doză de vaccin, potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii. Dintre acestea, 2,88 milioane au primit şi a doua doză necesară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici