Cu un mare avantaj în cursa vaccinurilor, Rusia a vaccinat doar 2,2 milioane de persoane

  • Cu un mare avantaj în cursa vaccinurilor, Rusia - singura ţară din lume care a aprobat al treilea vaccin împotriva coronavirusului - a vaccinat doar 2,2 milioane de persoane cu cel puţin una dintre cele două doze.
  • Până în prezent, liderul Kremlinului, în vârstă de 68 de ani, Vladimir Putin, nu a fost vaccinat, potrivit presei ruse.
807 afișări
Imaginea articolului Cu un mare avantaj în cursa vaccinurilor, Rusia a vaccinat doar 2,2 milioane de persoane

Cu un mare avantaj în cursa vaccinurilor, Rusia a vaccinat doar 2,2 milioane de persoane

Rusia a aprobat al treilea vaccin în lupta împotriva coronavirusului, a declarat sâmbătă premierul Mikhail Mishustin, conform DPA.

Primele 120.000 de doze de vaccin, CoviVac, sunt aşteptate să fie livrate în martie, Mikhail Mishustin menţionând că „Rusia este singura ţară care are deja trei vaccinuri”.

La jumătatea lunii august, Rusia lansa Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului din lume. La vremea respectivă, oamenii de ştiinţă puneau la îndoială vaccinul, deoarece a fost înregistrat înainte ca rezultatele studiilor din faza a treia să fie puse la dispoziţie. De atunci însă s-a constatat că are o eficacitate mare şi a fost aprobat pentru utilizare în aproximativ 30 de ţări.

Un al doilea vaccin dezvoltat în Rusia, numit EpiVacCorona, a fost înregistrat în octombrie. Au fost produse aproximativ 80.000 de doze şi, potrivit rapoartelor, ar trebui să înceapă să fie folosite în martie.

În ce priveşte cel de-al treilea vaccin, este de aşteptat ca aproximativ 20 de milioane de doze de CoviVac să fie produse până la sfârşitul anului. Deşi nu există încă date concludente din studiile clinice CoviVac, autorităţile ruse spun că dovezile intermediare indică o eficacitate de peste 90%.

Chiar dacă Rusia a avut un mare avantaj în cursa vaccinurilor, până acum doar 2,2 milioane de persoane din ţară au primit cel puţin una dintre cele două doze, reprezentând 1,5% din populaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici