COMENTARIU Lelia Munteanu. O ştire falsă: mortalitatea Corona în Israel, cea mai scăzută din lume

5027 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. O ştire falsă: mortalitatea Corona în Israel, cea mai scăzută din lume

COMENTARIU Lelia Munteanu. O ştire falsă: mortalilitea Corona în Israel, cea mai scăzută din lume

Jurnalul Canalului 12 a demontat aseară ştirea falsă lansată de premierul Netanyahu şi diseminată de membrii partidului său (Likud), anume că în Israel mortalitatea Corona e cea mai scăzută din lume. Contraargumentele vin de la prestigiosul Institut Weizmann, mai exact din statisticile profesorului Eran Segal (foto).

Calculele profesorului Segal arată că, din punct de vedere strict numeric, likudiştii au dreptate, dacă se elimină din calcul, în scopuri propagandistice, cel mai important element - vârsta. Altminteri, Israelul e mult în urma Australiei, Germaniei, Danemarcei, Canadei, Greciei şi Austriei şi cu foarte puţin înaintea Franţei şi Italiei.

În schimb, ocupă primul loc în lume în topul zilelor de lockdown. Şi, de asemenea, primul loc în privinţa numărului de zile cu şcoli închise.

Apropo de instrumentalizarea politică a covidului, tot prof. Eran Segal formula zilele trecute o judecată de mult bun simţ: “Sper doar că, la finalul acestor lucruri, ne vom aminti că ştiinţa a fost cea care ne-a scos din Covid-19 şi că asta ne va conduce la o creştere a investiţiilor în ştiinţă. De la cercetările fundamentale până la cele aplicative şi experimentale. Toate sunt importante”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici