Studiu. Cocktailul de anticorpi dezvoltat de Regeneron ajută la prevenirea COVID-19

  • Regeneron va solicita aprobarea SUA pentru cocktailul său de anticorpi COVID-19 ca tratament preventiv.
  • Combinaţia de anticorpi sintetici a contribuit la reducerea riscului de infecţii simptomatice în gospodăriile în care altcineva este bolnav, potrivit unui studiu.
  • Cocktailul dezvoltat de Regeneron i-a fost administrat lui Donald Trump când a avut Covid-19.
842 afișări
Imaginea articolului Studiu. Cocktailul de anticorpi dezvoltat de Regeneron ajută la prevenirea COVID-19

Studiu. Cocktailul de anticorpi dezvoltat de Regeneron ajută la prevenirea COVID-19

Regeneron va solicita aprobarea SUA pentru cocktailul său de anticorpi COVID-19 ca tratament preventiv. Combinaţia de anticorpi sintetici a contribuit la reducerea riscului de infecţii simptomatice în gospodăriile în care altcineva este bolnav, potrivit unui studiu, realizat de companie relatează Reuters.
 
REGEN-COV, aşa cum se numeşte combinaţia de casirivimab şi imdevimab, a redus riscul de infecţii simptomatice cu 31% şi cu 76% după a treia zi. Procesul a demonstrat, de asemenea, că a scurtat durata simptomelor şi a redus semnificativ nivelurile virale, a precizat compania Regeneron într-un comunicat.
 
Regeneron împreună cu compania Roche din Elveţia au realizat aproximativ 2 milioane de doze anual, o cantitate substanţială, dar totuşi mică comparativ cu numărul persoanele care suferă de Covid-19. Aproximativ 3,5 milioane de oameni se infectează săptămânal cu SARS-CoV2 în întreaga lume.
 
Aceste date deschid calea pentru ca REGEN-COV să fie utilizat înainte ca pacienţii să devină simptomatici, cu o administrare subcutanată mai convenabilă,” a declarat Katharine Bar, co-investigator principal şi profesor la spitalul Universităţii din Pennsylvania, în comunicatul Regeneron.
 
Medicamentul are aprobarea de folosire de urgenţă a SUA pentru pacienţii cu simptome COVID-19 uşoare până la moderate, iar companiile speră că cel mai recent studiu va convinge autorităţile de reglementare să extindă implementarea ca produs preventiv. Autorităţile de reglementare europene permit ţărilor să decidă dacă doresc să îl folosească.
 
Agenţia a concluzionat că respectiva combinaţie cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară şi care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19,” a anunţat EMA într-un comunicat.
 
Compania Regeneron a declarat că studiul său a îndeplinit obiectivele primare şi secundare cheie. Dincolo de reducerea riscului de infecţie simptomatică, numărul total de săptămâni la care pacienţii au prezentat simptome a fost aproape înjumătăţit (45%) cu REGEN-COV, iar sarcina virală a fost redusă cu 90%, potenţial ajutând la stoparea răspândirii bolii.
 
Cocktailul dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgenţă în SUA în noiembrie şi i-a fost administrat lui Donald Trump când a avut Covid-19. 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici