J&J a început livrarea de vaccin COVID-19 către UE. Câte doze ale vaccinului monodoză vor primi ţările Uniunii Europene

  • Johnson & Johnson a început de astăzi să livreze vaccinul său COVID-19 în doză unică către ţările UE, au declarat oficiali ai Uniunii Europene şi compania.
  • Compania plănuise iniţial să-şi înceapă livrările la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producţie.
912 afișări
Imaginea articolului J&J a început livrarea de vaccin COVID-19 către UE. Câte doze ale vaccinului monodoză vor primi ţările Uniunii Europene

J&J a început livrarea de COVID-19 către UE. Câte doze ale vaccinului monodoză vor primi ţările Uniunii Europene

"Primele doze pleacă astăzi din depozite pentru statele membre", a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-o conferinţă de presă.

Compania americană s-a angajat să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârşitul lunii iunie şi alte 120 de milioane în al treilea trimestru, a declarat luna aceasta comisarul european pentru industrie, Thierry Breton.

Nu este clar dacă cifra anunţată va fi respectată. Cu toate acestea, 50 de milioane de doze sunt sigure pentru al doilea trimestru.

O purtătoare de cuvânt a Johnson & Johnson a confirmat pentru Reuters că a început livrările luni către UE, Norvegia şi Islanda, dar nu a refuzat să comenteze aprovizionarea pentru aprilie şi trimestrul al doilea.

Acesta a declarat că Johnson & Johnson îşi propune să livreze 200 de milioane de doze în 2021 către UE, Norvegia şi Islanda.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat de EMA pe 11 martie. 

Spre sfârşitul lunii aprilie va începe vaccinarea în România cu vaccinul monodoză de la Johnson & Johnson, direct la medicii de familie, fără programare în platformă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici