Studiu. Noua tulpină a coronavirusului identificată în Regatul Unit este „cu 50% până la 74%” mai contagioasă”

  • Noua variantă a coronavirusului detectat în Regatul Unit este într-adevăr „cu 50% până la 74%” mai contagioasă, potrivit unui studiu.
  • Această estimare coincide cu estimarea făcută, luni, de membri din grupul care sfătuieşte guvernul britanic cu privire la virusurile respiratorii emergente, NERVTAG.
  • Detectată pentru prima dată în septembrie în Marea Britanie, această variantă numită COV 202012/01 are 22 de mutaţii pe genomul său.
4649 afișări
Imaginea articolului Studiu. Noua tulpină a coronavirusului identificată în Regatul Unit este  „cu 50% până la 74%” mai contagioasă”
Noua variantă a coronavirusului detectat în Regatul Unit este într-adevăr „cu 50% până la 74%” mai contagioasă,” potrivit unui studiu britanic, publicat online joi, 24 decembrie, relatează Le Figaro.
 
„Pe baza datelor preliminare disponibile,” studiul concluzionează că varianta Sars-Cov-2 suspectată a fi la originea creşterii accentuate a numărului de cazuri din sud-estul Angliei în ultimele săptămâni „ar putea fi cu 50% până la 74% mai contagios” (56% în medie în cele trei regiuni în cauză) decât tulpinile aflate până acum în circulaţie, rezumă unul dintre autori, Nick Davies, biolog la London School of Hygiene şi Medicină tropicală (LSHTM).
 
Această estimare, care nu a fost încă publicată într-o revistă ştiinţifică sau analizată de experţi independenţi, coincide cu estimarea făcută, luni, de membri din grupul care sfătuieşte guvernul britanic cu privire la virusurile respiratorii emergente, NERVTAG.
 
Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, evocase încă din weekendul trecut o contagiozitate cu 70% mai mare, iar autorităţile britanice au transmis Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) estimarea că transmisia a crescut de la 40% la 70%, pe baza datelor preliminare din secvenţierea genomului virusurilor colectate în Londra şi sud-estul ţării.
 
Detectată pentru prima dată în septembrie în Marea Britanie, această variantă numită COV 202012/01 are 22 de mutaţii pe genomul său. 
 
Un sfert din noile infecţii detectate în noiembrie în zonele afectate au fost legate de această variantă, cifră care a crescut la peste 60% la începutul lunii decembrie. Şi „dacă tendinţa actuală continuă, noua variantă ar putea reprezenta 90% din cazuri până la jumătatea lunii ianuarie”, potrivit lui Nick Davies.
 
Cercetătorii LSHTM „nu au găsit încă nicio dovadă că persoanele care contractează noua variantă prezintă un risc crescut de spitalizare sau deces”. Dar chiar şi cu risc constant, „creşterea bruscă” probabilă a numărului de cazuri cauzate de această mutaţie ar putea avea consecinţe importante asupra rezultatului epidemiei, cred ei.â
 
"Creşterea numărului de infectări în mai multe zone ar putea continua şi se poate răspândi în toate părţile Regatului Unit fără măsuri prompte," avertizează aceştia. Aktfel, numărul de spitalizări şi decese cauzate de Covid-19 va atinge niveluri mai ridicate în 2021 decât cele observate în 2020”
 
Noua tulpină de coronavirus depistată în Regatul Unit a fost identificată pentru prima dată în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, au anunţat joi, 24 decembrie, autorităţile sanitare germane, notează Le Figaro.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici