Studiu. Nu vom atinge niciodată imunitatea de turmă. Ce au descoperit cercetătorii

  • COVID-19 continuă să se răspândească prin mutaţii
  • Cercetătorii afirmă că scenariul imunităţii de turmă devine un mit
  • Vaccinul nu a făcut virusul să dispară, ci doar să îl ţină sub control
5724 afișări
Imaginea articolului Studiu. Nu vom atinge niciodată imunitatea de turmă. Ce au descoperit cercetătorii

Sursa foto: profimedia

Pandemia de coronavirus reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii şi în 2021. Noile tulpini de Covid-19 sunt mai potente şi contagioase decât cele iniţiale, anunţă cercetătorii.

Societatea de Boli Infecţioase din America a estimat în contextul actual că este aproape imposibil ca prin vaccinare să dobândim imunitatea de turmă. Atâta timp cât virusul suferă mutaţii, medicina va trebui să se adapteze pentru a oferi soluţii prin care să ţină sub control transmiterea.

Nici natura nu va rezolva problema. Nu este clar cât va dura imunitatea naturală dobândită în urma infectării şi dacă va fi eficientă în combaterea noilor tulpini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici