Suedia şi-a recunoscut eşecul în a-şi proteja bătrânii de coronavirus: ”Este un eşec pentru întreaga noastră societate”

  • Suedia a recunocut oficial eşecul în a-şi proteja bătrânii din azile şi casele de îngrijire
  • Ţara a avut o strategie soft cu privire la măsurile de izolare socială şi a atras atenţie internaţională
9313 afișări
Imaginea articolului Suedia şi-a recunoscut eşecul în a-şi proteja bătrânii de coronavirus: ”Este un eşec pentru întreaga noastră societate”

Sursă foto: Profimedia

Suedia a recunoscut că a eşuat în a-şi proteja bătrânii. Dintre cele circa 3.200 de decese înregistrate în Suedia de la începutul epidemiei, aproape jumătate au avut loc în căminele pentru vârstnici, relatează duminică AFP.

Suedia a declarat în urmă cu câteva săptămâni că a făcut din protejarea persoanelor de peste 70 de ani o prioritate, însă 90% dintre victimele coronavirusului sunt persoane din această categorie.

"Nu am reuşit să ne protejăm bătrânii. Este grav. Este un eşec pentru întreaga noastră societate. Trebuie să învăţăm din asta, această pandemie nu s-a încheiat încă", a declarat la televiziunea publică ministrul sănătăţii Lena Hallengren.

Spre deosebire de majoritatea ţărilor afectate de coronavirus guvernul suedez, în conformitate cu tradiţia ţării de a respecta libertăţile individuale, nu a ales izolarea. A optat pentru o strategie care constă în principal în încrederea că locuitorii săi vor respecta recomandările privind distanţarea socială (să stea la domiciliu, să se spele pe mâini, să lucreze de acasă).

Aurotităţile au impus doar a anumite restricţii (interdicţii pentru evenimente de peste 50 de persoane, vizite la case de bătrâni şi închiderea liceelor şi universităţilor). Drept urmare, în Suedia, ţară de 10 milioane de oameni, restaurantele şi barurile au rămas deschise.

Suedia a înregistrat peste aproape 26.000 de cazuri de infecţie şi peste 3.200 de decese, cu mult peste vecinii nordici - Norvegia -219 morţi, Finlanda  -  265 de morţi, Danemarca - 526 de morţi, acestea trei impunând măsuri mai dure de izolare. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici