Ţara care a înregistrat primul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de când a început pandemia. Cum s-a produs îmbolnăvirea

Locuitorii din Tonga s-au grăbit să se vaccineze împotriva coronavirusului după ce naţiunea insulară din Pacific a confirmat vineri primul său caz, anunţă BBC.

7169 afișări
Imaginea articolului Ţara care a înregistrat primul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de când a început pandemia. Cum s-a produs îmbolnăvirea

Sursa foto: profimedia

Infecţia a fost depistată la o persoană complet vaccinată care a sosit cu un zbor de repatriere din Noua Zeelandă.

Premierul Tonga, Pohiva Tu'i'onetoa, a avertizat că locuitorii de pe insula principală Tongatapu se vor confrunta cu un posibil lockdown săptămâna viitoare.

Tonga a fost una dintre ultimele ţări în care nu au fost raportate infecţii cu Covid.

Peste 100.000 de persoane trăiesc în această naţiune insulară, situată la nord-vest de Noua Zeelandă.

Doar o treime din populaţia din Tonga a fost vaccinată complet. Coordonatorul naţional de imunizare, Afu Tei, a declarat pentru agenţia de ştiri AFP că mii de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru a-şi primi vaccinurile.

Persoana infectată se afla printre cele 215 persoane aflate într-un zbor de repatriere din Christchurch, Noua Zeelandă. Printre alte persoane aflate la bord se numărau membri ai echipei olimpice din Tonga, care au rămas blocaţi în oraş după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ministerul Sănătăţii din Noua Zeelandă a declarat că individul a fost testat negativ înainte de a părăsi ţara.

Dar autorităţile din Tonga au declarat că un rezultat pozitiv a fost înregistrat după un test de rutină efectuat joi, realizat în timp ce se afla în izolare administrată obligatorie.

Siale Akau'ola, şeful executiv al ministerului sănătăţii din Tonga, a declarat reporterilor că tonganul infectat a primit o a doua doză de vaccin la mijlocul lunii octombrie şi că autorităţile sunt convinse că persoana nu se va îmbolnăvi grav.

De la începutul pandemiei, peste 246 de milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate la nivel mondial şi aproape 5 milioane de decese legate de Covid, potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Virusul nu s-a răspândit încă în unele naţiuni insulare din Pacific, precum Tuvalu.

Alte ţări, precum Coreea de Nord şi Turkmenistan, nu au raportat încă niciun caz, dar experţii sunt de acord că virusul poate fi prezent, chiar dacă nu este confirmat oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici