Ţara care anunţă că a eliminat coronavirusul. "Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor"

  • Noua Zeelandă a raportat un singur caz nou de COVID-19 duminică.
  • Au fost doar câteva cazuri noi în ultimele zile, iar primul ministru Jacinda Ardern spune că virusul a fost practic eliminat
  • Cetăţenii sunt avertizaţi însă să nu se relaxeze deoarece pericolul unei recidive rămâne ridicat
4747 afișări
Imaginea articolului Ţara care anunţă că a eliminat coronavirusul. "Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor"

Ţara care anunţă că a eliminat coronavirusul. "Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor"

Noua Zeelandă anunţă că a stopat răspândirea comunitară, deci practic coronavirusul a fost eliminat. Au fost doar câteva cazuri noi în ultima perioadă, iar numărul total este destul de redus: sunt sub 1500 de persoane infectate şi 19 decedaţi.

Premierul Jacinda Ardern îi avertizează pe cetăţeni să nu relaxeze măsurile de distanţă socială şi de igienă deoarece virusul poate oricând să recidiveze. De marţi vor fi redeschise o parte din afacerile non-esenţiale, iar activităţile din sănătate şi educaţie vor fi reluate.

Restul oamenilor vor fi nevoiţi să rămână acasă şi să păstreze măsurile de distanţare socială.

Mesajul guvernului este clar. "Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor", a spus Ardern.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici