Ţara care se confruntă cu al treilea val al pandemiei de COVID-19. Autorităţile au solicitat ajutorul personalului medical din cadrul forţelor armate

  • Japonia este ţara care se confruntă cu al treilea val al pandemiei de COVID-19.
  • Capitala Tokyo a raportat miercuri 572 noi cazuri, acesta fiind al doilea cel mai mare număr de îmbolnăviri în 24 de ore, de când a început pandemia de COVID-19.
5969 afișări
Imaginea articolului Ţara care se confruntă cu al treilea val al pandemiei de COVID-19. Autorităţile au solicitat ajutorul personalului medical din cadrul forţelor armate
Japonia este ţara care se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus, după ce a raportat miercuri (9 decembrie) 2.811 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2., precum şi un număr record de 555 de persoane cu simptome grave. 
 
Acest lucru i-a determinat pe experţii din sănătate să îi îndemne pe oameni să nu călătorească în perioada premergătoare sărbătorilor de Anul Nou. 
 
Un număr mare de cazuri a fost înregistrat în şase dintre cele 47 de prefecturi ale ţării, inclusiv în destinaţiile turistice populare din Kyoto şi Kagoshima, un oraş din sud-vestul îndepărtat, potrivit The Guardian
 
Forţele de autoapărare japoneze (SDF) au trimis asistente medicale la Asahikawa, un oraş de 330.000 de persoane, aflat pe insula nordică Hokkaido, unde serviciile de sănătate locale suprasolicitate se luptă cu focare la două spitale şi la o unitate pentru persoanele cu dizabilităţi. Prefectura Osaka, a doua regiune cea mai afectată după Tokyo, a solicitat şi ajutorul personalului medical din cadrul forţelor armate.
 
Capitala Tokyo a raportat miercuri 572 de noi cazuri de COVID-19, acesta fiind al doilea cel mai mare număr de îmbolnăviri în 24 de ore, de când a început pandemia.
 
Creşterea la nivel naţional, pe care experţii o descriu ca un al treilea val, a determinat guvernul să suspende programul Go To Travel, care avea rolul de a încuraja turismul cu scopul de a sprijini economiile regionale în timpul pandemiei.
 
Numărul mare de infectări cu noul coronavirus ar putea creşte semnificativ spre sfârşitul anului, când mulţi japonezi se întorc în oraşele de origine pentru a petrece Anul Nou cu familiile lor.
 
Chiar dacă Japonia, o ţară cu 126 de milioane de oameni, s-a confruntat cu un focar relativ mic de COVID-19, înregistrând  un bilanţ total de 170.158 de cazuri şi 2.500 de decese, medicii avertizează că această creştere bruscă de infectări ar putea copleşi spitalele şi cadrele medicale, în viitorul apropiat.
 
Articol scris de Mihaela Ionita

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici