Ţara în care aproape 800.000 de oameni au rămas şomeri, din cauza pandemiei cu noul coronavirus

Pandemia cu noul coronavirus a afectat sectorul muncii şi în Australia, iar aproape 800.000 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, relatează Biroul Australian de Statistică.

852 afișări
Imaginea articolului Ţara în care aproape 800.000 de oameni au rămas şomeri, din cauza pandemiei cu noul coronavirus

Ţara în care 800.000 de oameni au rămas şomeri, din cauza pandemiei cu noul coronavirus

Potrivit raportului publicat de Biroul Australian de Statistică, angajaţii care lucrează de acasă au primit salariile reduse cu 6,7%, iar 800.000 de oameni, mai exact 6% din totatul forţei de muncă din Australia, şi-au pierdut locurile de muncă. în primele trei săptămâni de restricţii pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Persoanele cele mai afectate au fost cele de 70 de ani, care reprezintă 9,7% din procentul total şi cele de 20 de ani sau mai tinere, care au un procentde 9,9 % dom totalul forţei de muncă, din Australia.

„Analizând datele de la săptămână la săptămână, scăderea locurilor de muncă în săptămâna care s-a încheiat la 4 aprilie a arătat un procent de scădere de 5,5%, semnificativ mai mare decât procentul de 0,5% în săptămâna care s-a încheiat pe 28 martie. În mod evident, mă preocupă profund pentru că fiecare din acele jumătate de milion de australieni care a procesat pentru cererile de căutare a unui loc de muncă este un australian care şi-a pierdut traiul",a spus şeful Biroului Australian de Statistici
 
Totuşi, sudul Australiei şi zona de nord nu au mai raportat niciun caz nou de infectare de-a lungul weekendului. De asemenea, nicio persoană din Queensland nu a mai fost depistată pozitiv. Sudul Australiei, cu o populaţie de 1,76 milioane de oameni are doar 81 de cazuri confirmate, deşi în ultimele două zile s-au făcut mai mult de 5.000 de teste. Ministrul Sănătăţii, Stephen Wade, a spus însă că este prea devreme să se renunţe la controalele vamale, în schimb, în următoarele două săptămâni vor fi anulate alte restricţii. În zona de nord, cu o populaţie de 254.600 de persoane, avea dumincă doar 28 de cazuri de infectare şi niciun deces. La nivel naţional, în Australia sunt 6.642 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, 71 de decese şi 4,685 de pacienţi vindecaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici