Teama unora, norocul altora. Circa 6.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare cu serul AstraZeneca, după ce 9.000 s-au retras de pe liste

În mai puţin de 24 de ore, peste 5.740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV).

541 afișări
Imaginea articolului Teama unora, norocul altora. Circa 6.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare cu serul AstraZeneca, după ce 9.000 s-au retras de pe liste

Continuă programările pentru vaccinare

„În mai puţin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european”, adaugă CNCAV.

9.000 de români din 200.000 înscrişi s-au retras de la vaccinare, în prima parte a zilei de vineri, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Vaccinare în România: Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 49.386 de persoane şi au fost raportate 176 reacţii adverse. 

Potrivit CNCAV, În ultimele 24 de ore:

  • 39.991 de persoane au primit vaccin Pfizer
  • 3.548 de persoane au primit vaccin Moderna
  • 5.847 de persoane au primit vaccin vaccin AstraZeneca.

Ultimul bilanţ COVID-19, anunţat de autorităţi pe 12 martie 2021, poate fi consultat pe Mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici