Testare înainte de spectacol – soluţia din Barcelona, propusă de Rafila pentru România

Testarea înainte de debutul unui eveniment cultural ar putea fi soluţia pentru reluarea activităţilor sociale şi economice, spune Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dând exemplul Barcelonei.

255 afișări
Imaginea articolului Testare înainte de spectacol – soluţia din Barcelona, propusă de Rafila pentru România

Testare înainte de spectacol – soluţia din Barcelona, propusă de Rafila pentru România

Alexandru Rafila a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de o serie de măsuri care s-ar putea lua, astfel încât să ne gândim şi la reluarea activităţilor sociale, la reluarea activităţilor economice.

„Sunt foarte multe proiecte pilot în Europa, în oraşe mari sau foarte mari, privind deschiderea unor evenimente culturale în care persoanele participante se testează cu puţin timp înainte de debutul acelui eveniment. Sunt oraşe cum este Barcelona (Spania) sau Tubingen (Germania), de exemplu, unde acest lucru se întâmplă. Cred că şi în România, mai ales că există şi din partea organizatorilor de evenimente culturale o foarte mare preocupare în acest sens, există posibilităţi astfel încât să se poată organiza astfel de lucruri.”, spune Rafila.

Circa 5.000 de oameni au participat la un concert rock în Barcelona, într-un loc închis, în cadrul unui studiu făcut cu respectarea unor reguli clare, între care testarea cu test antigen şi purtarea măştii de protecţie. Prin acest studiu se urmăreşte cât de mare este rata de infectare cu SARS-CoV-2 la un eveniment de amploare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici