Thailanda începe testarea pe maimuţe a unui nou vaccin anti-Covid-19

  • Thailanda a început realizarea unor noi teste de laborator pe maimuţe pentru brevetarea unui vaccin anti-Covid-19
  • Cercetătorii thailandezi au avut rezultate pozitive în urma testelor efectuate pe şoareci
  • Ofcialii din Thailanda a motivat testarea pe maimuţe prin faptul că acestea ar oferi rezultate mai apropiate de genetica umană
647 afișări
Imaginea articolului Thailanda începe testarea pe maimuţe a unui nou vaccin anti-Covid-19

Sursa foto: profimedia

Ministrul thailandez pentru Învăţământul superior, ştiinţa şi cercetarea, Suvit Maesincee, a declarat că după rezultate bune pe şoareci, cercetătorii au început testarea pe maimuţe şi speră să aibă un „rezultat mai clar” al eficienţei sale, scrie Reuters.

Vaccinul thailandez este dezvoltat de Institutul Naţional de Vaccinuri, Departamentul de Ştiinţe Medicale şi Centrul de cercetare a vaccinurilor de la Universitatea Chulalongkorn.

Cercetătorii care îl dezvoltă spun că acesta are la bază ARN mesager, care determină celulele corpului să producă antigene, molecule de pe suprafaţa virusurilor, care stimulează sistemul imunitar.

Vaccinul dezvoltat de Thailanda este unul dintre cele peste 100 la care se lucrează la nivel mondial, iar oficialii de la Bangkok au declarat că speră să înceapă producţia anul viitor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici