Topul judeţelor în funcţie de rata de vaccinare. Zonele în care s-au imunizat cele mai mullte persoane

  • Topul ratei de vaccinare este condus de Bucureşti.
  • Valeriu Gheorghiţă spune că raportarea se referă la populaţia eligibilă de peste 16 ani, iar începând de săptămâna viitoare va fi inclusă şi populaţia eligibilă de peste 12 ani.
3427 afișări
Imaginea articolului Topul judeţelor în funcţie de rata de vaccinare. Zonele în care s-au imunizat cele mai mullte persoane

Topul judeţelor în funcţie de rata de vaccinare. Zonele în care s-au imunizat cele mai mullte persoane

Rata de acoperire vaccinală în popuaţia eligibilă de peste 16 ani este de circa 45%, mult peste media naţională, ceea ce explică  situaţia epidemiologică favorabilă, spune preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă. Acesta prezintă topul judeţelor în funcţie de rata de vaccinare.

„În Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală în popuaţia eligibilă de peste 16 ani din populaţia rezidentă de circa 45%, mai exact de 44,9%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală. Este mult peste media naţională. Probabil că în Bucureşti rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare şi trecerea prin boală, este peste 50%, ceea ce explică situaţia epidemiologică favorabilă. De asemenea, în Cluj rata de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă este de 41,43%, în Sibiu 35,15%, Braşov 33,13%, Timiş - 31,66%, iar Constana 31,75%. De asemenea, Alba - 30,77%”, anunţă Valeriu Gheorghiţă.

El precizează că raportarea se referă la populaţia eligibilă de peste 16 ani, iar începând de săptămâna viitoare va fi inclusă şi populaţia eligibilă de peste 12 ani.

„Ultimele judeţe cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt Covasna, cu 18,1%, Bacău - 17,3%, Giurgiu - 16,6%, Botoşani - 16,6% şi Suceava - 15,7%”, conchide şeful CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici