Toţi pasagerii din Maroc vor fi testaţi la aterizarea în România

  • Niciun pasager di avionul care repatriază 122 de români şi 62 de europeni din Maroc nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate şi li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului.
142 afișări
Imaginea articolului Toţi pasagerii din Maroc vor fi testaţi la aterizarea în România

Toţi pasagerii din Maroc vor fi testaţi la aterizarea în România

Aeronava TAROM cu care sunt repatriaţi din Maroc 122 de cetăţeni români şi 62 de cetăţeni ai altor state europene va ajunge astăzi, 2 decembrie 2021, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în jurul orei 20.00.

„Nicio persoană nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate şi li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului”, anuţă Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, în cazul în care rezultatul testului este negativ, cetăţenii repatriaţi din Maroc, ţară aflată în zona verde, vor rămâne în contact cu autorităţile medicale pentru a depista orice semn al apariţiei eventualelor simptome.

„În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoanele respective vor fi transportate la unităţi medicale pentru investigaţii şi monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvenţiere,în vederea stabilirii variantei de tulpină”, conchid autorităţile.

Marocul s-a închis luni noaptea pentru două săptămâni, a anunţat marţi Ambasada României din această ţară. Turiştii români aflaţi acolo au creat un grup pe o reţea de socializare intitulat „Izolaţi în Maroc”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici