Trăind printre rafturi goale: O ţară care cunoaşte prea bine lipsurile oferă sfaturi preţioase pentru a trece de criza COVID-19

  • Vanuatu este un stat insular din Pacificului de Sud.
  • Comerţul este deseori întrerupt din cauza vremii tropicale capricioase.
  • Izolarea nu este de neînţeles pentru locuitori, motiv pentru care aceştia sunt în măsură să ofere sfaturi despre ce s-ar putea întâmpla dacă epidemia de coronavirus evoluează.
7559 afișări
Imaginea articolului Trăind printre rafturi goale: O ţară care cunoaşte prea bine lipsurile oferă sfaturi preţioase pentru a trece de criza COVID-19

Sursa: Profimedia Images

Rafturile goale din ţări precum Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi SUA nu reprezintă imagini nemaivăzute pentru cetăţenii din Insula Vanuatu. Aceştia sunt obişnuiţi cu lipsurile, întrucât locuiesc într-o zonă frecvent afectată de fenomene meteorologice agresive. Începând cu anul 2003, insula a trecut prin cel puţin şase crize serioase în ceea ce priveşte condiţiile de aprovizionare.

Localnicii indică două probleme majore pe care le-ar putea resimţi curând o mare parte din populaţia mondială, pe fondul crizei COVID-19. Aceste ameninţări sunt, pe de-o parte, lipsurile, iar pe de altă parte, plictiseala.

Cu amuzament, cei din Vanuatu subliniază că nimeni nu va rămâne fără hârtie igienică sau conserve. În plus, serviciile de energie electrică şi furnizorii de apă sunt în siguranţă şi nu ar trebui să cadă pradă coronavirusului. Potrivit The Guardian, unii localnici ar considera că orice altceva constituie un lux de care nu avem cu adevărat nevoie şi care nu ar trebui sub nicio formă deplâns.

În ceea ce priveşte aprovizionarea, este recomandat să nu uităm de lucrurile mărunte, cum ar fi, spre exemplu, sosul preferat, condimente sau o periuţă de dinţi în plus. De asemenea, nu trebuie cumpărate decât alimente neperisabile sau care pot fi gătite în scurt timp.

În ciuda panicii generale legate de posibilitatea de a nu mai găsi pe rafturi produsele de care avem nevoie, se pare că cel mai neplăcut aspect al unei perioade de izolare este reprezentat de...plictiseală. În aceste condiţii, relaţiile dintre oameni, pasiunile individuale şi creativitatea de care dispune fiecare devin comori nepreţuite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici