Cei trei angajaţi ai Guvernului nu sunt infectaţi cu noul coronavirus

Cei trei angajaţi ai Guvernului României suspecţi de coronavirus au avut rezultate negative la testele pentru această boală, anunţă, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.

8460 afișări
Imaginea articolului Cei trei angajaţi ai Guvernului nu sunt infectaţi cu noul coronavirus

Trei angajaţi ai Guvernului, suspecţi de coronavirus

UPDATE ora 20.20 Cei trei angajaţi ai Guvernului nu sunt infectaţi cu noul coronaviru

„Cele trei cazuri, posibili contacţi ai femeii de 42 de ani din Bucureşti, despre care s-a discutat azi (luni - n.red.) că ar fi putut contacta coronavirus, şi ar fi avut legătură cu Guvernul României, au ieşit cu rezultat negativ”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Ştirea iniţială:

Guvernul României a specificat că în contextul anchetei epidemiologice care este desfăşurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din Bucureşti, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfăşurate verificări cu privire la posibili contacţi ai persoanei din rândul personalului care desfăşoară activităţi în clădirea Guvernului României.

Premierul interimar spune că în prezent trei persoane care lucrează la Guvern sunt supecte de coronavirus: o persoană de la „servire” şi doi angajaţi de la Secretariatul General al guvernului.

„Ca să fie ştirea completă, nu a fost guvernul, a fost în aparatul de lucru al guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e persoană de servire adică nu este angajat efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul şi mai sunt una două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General al guvernului. Toţi cei care au intrat în contact cu femeia de 42 de ani infectată cu coronavirus sunt acasă şi, cel mai probabil, li s-au făcut şi testele pentru a vedea dacă au sau nu infecţia”, a declarat Ludovic Orban.

Gabriela Firea: Este suspect fiul bucătăresei

Fiul bucătăresei de la Guvernul României este suspect de infecţie cu noul coronavirus, a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a spus că femeia făcea mâncare pentru angajaţii Guvernului şi pentru demnitari.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă daţi seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecţie decât cele normale, nu ceva special şi a pregătit mâncarea pentru angajaţii Guvernului şi pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta consideră, în acest context, că nu este de părerea că situaţia impune relaxare, ci mai degrabă acţiune, pentru limitarea răpândirii coronavirusului.

„Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxaţi şi foarte liniştiţi. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fatalişti, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a mai spus Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici