Uniunea Europeană oferă finanţare pentru o nouă unitate de producţie şi stocuri noi de vaccin anti-COVID

Banca Europeană de Investiţii a semnat joi un acord de împrumut în valoare de 30 de milioane de euro pentru a permite producerea unor volume mari de vaccinuri împotriva COVID-19.

154 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană oferă finanţare pentru o nouă unitate de producţie şi stocuri noi de vaccin anti-COVID

UE oferă finanţare pentru o nouă unitate de producţie şi stocuri noi de vaccin anti-COVID

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, acordul de împrumut a fost semnat cu societatea belgiană Univercells pentru a permite producerea unor volume mari de vaccinuri împotriva COVID-19 într-o nouă unitate de producţie şi pentru a codezvolta o rezervă de vaccinuri.

Împrumutul este susţinut prin Facilitatea de finanţare InnovFin – Boli infecţioase din cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare pentru perioada 2014-2020.

„Sunt foarte încântată că astăzi oferim sprijin în domeniul biotehnologiei inovatoare belgiene pentru noua unitate de producţie de vaccinuri împotriva COVID-19 şi pentru dezvoltarea unei rezerve de vaccinuri. Suntem cu un pas mai aproape de revenirea la o viaţă normală şi de asigurarea unei pregătiri mai bune pentru viitoare pandemii”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Conform CE, parteneriatul anunţat joi va contribui la combaterea pandemiei de coronavirus, creând, în acelaşi timp, valoare şi impact semnificativ pe termen lung şi sprijinind pregătirea pentru pandemii viitoare.

CITEŞTE AICI: Varianta Delta se răspândeşte în Europa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că un nou val de COVID este iminent

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici