Un alt vaccin împotriva coronavirusului ar putea apărea pe piaţă. Compania CureVac lansează ultima etapă a studiului clinic

  • CureVac a anunţat lansarea celei de-a treia şi ultima fază a studiilor clinice la scară largă pentru autorizarea vaccinului anti-Covid-19.
  • Laboratorul utilizează pentru vaccinul său tehnologia ARN mesager.
  • Studiul pe scară largă va fi realizat în Europa şi America de Sud.
1449 afișări
Imaginea articolului Un alt vaccin împotriva coronavirusului ar putea apărea pe piaţă. Compania CureVac lansează ultima etapă a studiului clinic
Compania farmaceutică germană CureVac a anunţat luni, 14 decembrie, lansarea celei de-a treia şi ultima fază a studiilor clinice la scară largă pentru autorizarea vaccinului său împotriva Covid-19.
 
„Curevac începe faza globală 2b / 3 a studiilor sale clinice necesare pentru autorizarea vaccinului său,” a anunţat laboratorul cu sediul în Tübingen (Vest), într-un comunicat de presă, potrivit Le Figaro.
 
Un „prim voluntar a fost recrutat”, spune laboratorul care utilizează pentru vaccin tehnologia ARN mesager, la fel ca şi concurenţii săi Biontech şi Moderna. Studiul pe scară largă va fi realizat în Europa şi America de Sud pe „peste 35.000 de participanţi,” mai anunţă compania.
 
A doua fază a studiilor clinice a fost lansată la sfârşitul lunii septembrie de laboratorul german, cu un studiu realizat în Peru şi Panama pe 690 de voluntari. Rezultatele acestor studii nu sunt încă cunoscute, dar se aşteaptă să fie publicate în trimestru al patrulea al anului 2020, potrivit Curevac.
 
Comisia Europeană a rezervat 225 de milioane de doze de vaccin de la compania germană şi va putea comanda încă 180 de milioane, ”după ce se va dovedi că vaccinul este sigur şi eficient”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici