Comisia Europeană semnează un nou contract pentru vaccinul Covid-19. Este al şaselea contract prin care Comisia rezervă vaccinul pentru statele membre

  • Mai mult de un miliard de doze, de la şase companii, sunt deja rezervate.
1513 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană semnează un nou contract pentru vaccinul Covid-19. Este al şaselea contract prin care Comisia rezervă vaccinul pentru statele membre

Comisia Europeană semnează un nou contract pentru vaccinul Covid-19. Este al şaselea contract prin care Comisia rezervă vaccinul pentru statele membre

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a  anunţat că va semna contractul cu americanii de la Moderna, al căror vaccin s-a dovedit eficient în proporţie de 94,5% în faza a treia de testare.

UE va rezerva astfel 160 de milioane de doze de vaccin, care vor fi distribuite către toate statele membrde în acelaşi timp şi în aceleaşi condiţii, proportional cu populaţia fiecarui stat. Nu ştim încă şi când vor ajunge vaccinurile Moderna în Europa, compania are deja un contract semnat cu Statele Unite, care au şi finanţat dezvoltarea vaccinului.

Vaccinul va fi suficient pentru 80 de milioane de europeni şi se administrează în două doze. Se păstrează la minus 20 de grade Celsius timp de şase luni, iar într-un frigider normal îşi păstrează proprietăţile până la o săptămână.

De la cine am mai putea primi vaccinul?

Cel mai probabil de la Pfizer BioNTech şi AstraZeneca/Oford, care au prezentat rezultatele intermediare ale fazei a treia de testare şi care sunt eficiente în proporţie de 95%, respective 70,4%. Dar, în vreme ce vaccinul Pfizer are la bază tehnologia ARN şi are nevoie de o logistică specială pentru distribuţie, se transportă la minus 80 de grade, cel de la AstraZeneca este un vaccin pe bază de adenovirus şi se păstrează în frigiderele normale.

Tot în faza a treia de testare este şi vaccinul de la Johnson&Johnson, de la care aşteptăm, în curând rezultatele. Sunt semnate contracte şi cu Sanofi GSK şi CureVac, dar vaccinurile produse de aceste companii nu au intrat în faza a treia de testare.

 

CONTRACTE PENTRU VACCINUL COVID-19

AstraZeneca/Oxford 300+100 de milioane de doze

Pfizer/BioNtech 300+100 de milioane de doze

Johnson&Johnson 200+200 de milioane de doze

CureVac 225+180 de milioane de doze

Sanofi/Gsk 200+100 de milioane de doze

Moderna 80+80 de milioane de doze

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici