UNDE-S SPITALELE? Continuă haosul din Suceava, încă două oraşe îşi închid spitalele!

  • Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis după ce 74 de angajaţi şi 7 pacienţi au fost confirmaţi infectaţi cu COVID-19.
  • La Spitalul Municipal din Fălticeni a fost închis pavilionul principal şi au rămas deschise doar câteva secţii.
  • Suceava este judeţul cu cei mai mulţi infectaţi cu coronavirus, 967 după informarea făcută de Grupul de Comunitate Strategică sâmbătă, la ora 13.
10178 afișări
Imaginea articolului UNDE-S SPITALELE? Continuă haosul din Suceava, încă două oraşe îşi închid spitalele!

UNDE-S SPITALELE? Continuă haosul din Suceava, încă două oraşe îşi închid spitalele!

Pacienţilor din Suceava li se închid aproape toate porţile. Spitalul Municipal Câmpulung a fost închis integral sâmbătă, consecinţă a faptului că mare parte din personal a fost afectat de coronavirus. Cei 74 de angajaţi infectaţi cu COVID-19 au fost trimişi acasă, unde vor sta în autoizolare timp de 14 zile. La Câmpulung erau şi 7 pacienţi infectaţi, care au fost redirecţionaţi către Spitalul de Urgenţe Suceava. 

"Personalul este din diverse secţii şi nu am putut să închidem doar un sector din spital. Având în vedere că, de la recoltarea testelor şi până la obţinerea rezultatelor a trecut o săptămână şi în acest timp cadrele medicale au stat în familii, am considerat că se poate sta în izolare la domiciliu, formele fiind asimptomatice sau extrem de uşoare.

Spitalul poate fi dezinfectat, curăţat, dezinfectat din nou şi peste 14 zile poate fi pus la dispoziţia pacienţilor în deplină siguranţă. Pacienţii din zona Câmpulug Moldovenesc vor fi redirecţionaţi către spitalele din Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului şi o parte din spiatalul Fălticeni", a declarat pentru Mediafax şefa DSP Suceava, Manuela Trifan.

Un alt spital important din judeţ, Municipalul din Fălticeni, a fost închis parţial tot din cauza coronavirusului. 44 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19 la testele de vineri. Pentru că e posibil să mai fie şi alte persoane din spital angajate, corpul principal al spitalului a fost închis.
 
"La spitalul Fălticeni rămân funcţionale secţia de obstetrică ginecologie, pediatrie, pneumologie, boli infecţioase şi TB şi secţia de medicină internă de la Vadul Moldovei. Pentru clădirea principală a spitalului, care găzduia secţiile de CPU, ATI, chirurgie, radiologie şi medicină internă am luat decizia să fie închisă pentru 14 zile", a adăugat Manuela Trifan. 
 
Din cele 967 de cazuri de Covid-19 confirmate în Suceava, aproape jumătate sunt cadre sanitare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici