Uniunea Europeană nu va reînnoi contractul cu AstraZeneca, pentru vaccinul anti-COVID. Care este explicaţia

  • UE a anunţat că nu va mai reînnoi contractul cu AstraZeneca, după expirarea lui.
  • UE a încheiat cel mai mare contract pentru vaccin anti-COVID cu Pfizer.
  • Companiile producătoare iau în calcul administrarea unor doze suplimentare de vaccinuri.
2525 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană nu va reînnoi contractul cu AstraZeneca, pentru vaccinul anti-COVID. Care este explicaţia

Uniunea Europeană nu reînnoieşte contractul cu AstraZeneca, contract care expiră în luna iunie. Asta după ce ieri, a încheiat cu Pfizer cel mai mare contract de până acum pentru vaccin anti COVID.

De ce renunţă UE la serul AstraZeneca?

Din cauza întârzierilor de livrare care au provocat încetinirea campaniilor de vaccinare în multe ţări europene. Uniunea Europeană a dat şi în judecată compania, din cauză că aceasta nu şi-ar fi respectat termenii contractului. 

Acesta este şi motivul pentru care Uniunea Europeană a încheiat un contract atât de mare cu Pfizer?

Cu siguranţă există o legătură, membrii Comisiei Europene spuneau acum puţin timp că preferă să se axeze pe vaccinuri care folosesc tehologia ARN mesager. Deci, această decizie era aşteptată. Cât despre noul contract de 1.8 miliarde de doze cu Pfizer, vorbim de un număr de patru ori mai mare decât populaţia Uniunii Europene. Doze care vor fi folosite pentru vaccinarea copiilor şi adolescenţilor, pentru gestionarea tulpinilor, dar şi ca doze suplimentare pentru cei deja vaccinaţi. Asta spune Şefa Comisiei Europene.

S-a mai vorbit despre posibilitatea unei a treia doze. Cât de plauzibilă este ea în acest context?

Aproape sigur că se va întâmpla asta, altfel nu s-ar justifica aceste contracte. În plus, şi CEO-ul companiei Pfizer spunea acum o lună că oamenii vor avea probabil nevoie de un alt rapel al vaccinului, în decurs de 12 luni de la vaccinarea completă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici