Vaccinul Oxford / AstraZeneca are o eficacitate de doar 10% împotriva variantei sud-africane de coronavirus

  • Vaccinul Oxford / AstraZeneca oferă o protecţie de maxim 10% împotriva variantei Covid depistată pentru prima dată în Africa de Sud, au precizat cercetătorii.
  • Informaţia privind eficacitatea scăzută a vaccinului împotriva variantei de coronavirus ce a fost prima dată descoperită în Africa de Sud a fost relatată încă de sămbătă de Financial Times, dar acum avem şi cifrele care sunt descrise de specialişti ca fiind îngrijorătoare.
2098 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Oxford / AstraZeneca are o eficacitate de doar 10% împotriva variantei sud-africane de coronavirus

Vaccinul Oxford / AstraZeneca are o eficatitate de doar 10% împotriva variantei sud-africane de coronavirus

Oamenii de ştiinţă care au efectuat un studiu la scară mică cu privire la eficacitatea vaccinului au declarat că acesta oferă o protecţie foarte mică împotriva infecţiei uşoare până la moderate, deşi şi-au exprimat speranţa că - în teorie - va oferi în continuare protecţie semnificativă împotriva infecţiilor mai grave, relatează The Guardian.

Prof. Shabir Madhi de la Universitatea din Witwatersrand, care a condus cercetarea, a spus că, deşi studiul a fost mic, acesta a fost conceput să se concentreze asupra determinării dacă vaccinul are sau nu o eficacitate de cel puţin 60% împotriva Covid până la orice grad de severitate.

„ Estimarea punctuală este de 10%. În mod clar, acest lucru este departe de nivelul de 60% şi, chiar dacă am fi avut un studiu mai amplu, este puţin probabil să ajungem la un procent de eficacitate de 40 sau 50% ”, a declarat el pentru programul Today al BBC Radio 4.

Rezultatele studiului ne spun cu adevărat că, într-o grupă de vârstă relativ tânără, cu o prevalenţă foarte scăzută a morbidităţilor, vaccinul nu protejează împotriva infecţiilor uşoare până la moderate.

El a spus că eficacitatea sa împotriva infecţiilor grave ar putea fi dedusă pe baza vaccinului Johnson & Johnson, care utilizează „tehnologie similară”.

Ştirile au cauzat îngrijorarea că vaccinurile disponibile acum se vor dovedi insuficiente pentru a pune capăt crizei pe cont propriu şi producătorii lucrează deja la noi versiuni care vor oferi protecţie împotriva variantelor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici