Valeriu Gheorghiţă: Riscul de deces după vaccinare este de cel puţin 100 de ori mai mic decât la persoanele nevaccinate

Riscul de deces după vaccinare este de cel puţin 100 de ori mai mic decât la persoanele nevaccinate, a anunţat, marţi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV). Au fost, însă, şi cazuri de deces după vaccin.

2067 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Riscul de deces după vaccinare este de cel puţin 100 de ori mai mic decât la persoanele nevaccinate

Valeriu Gheorghiţă: Riscul de deces după vaccinare este de cel puţin 100 de ori mai mic decât la persoanele nevaccinate

Întrebat, marţi, dacă persoanele care au făcut COVID-19 după prima sau a doua doză de vaccin au fost cazuri grave, preşedintele CNCAV a spus că au fost chiar şi decese, dar numărul este foarte mic.

„Pentru cei care au fost diagnosticaţi cu infecţie după prima doză vă readuc aminte că timpul de incubare era de circa 10 zile de la prima doză, ceea ce era în fereastra de apariţie a anticorpilor, practic nu apăruseră încă anticorpii protectori de după prima doză. (...) În ceea ce priveşte persoanele care au fost diagnosticate cu infecţie după ce au primit a două doză, procentual era un număr foarte mic. Un număr de 77 de persoane din cele diagnosticate cu SARS-CoV-2 după prima doză erau în rândul celor 89 de decese. Din cele 89 de decese, doar 12 persoane erau dintre cele care fuseseră diagnosticate cu SARS-CoV-2 după a două doză. Ceea ce înseamnă că după cele două doză beneficiile sunt mult mai mari”, a spus col. dr. Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, analiza arată că rata de fatalitate este de 100 de ori mai mică la persoanele vaccinate comparativ cu cele nevaccinate.

„Analiza realizată de noi pe rata de fatalitate arăta o reducere de cel puţin o sută de ori a riscului de deces la o persoană vaccinată comparativ cu persoanele nevaccinate. Practic, rata de fatalitate la cazurile de Covid care avea în istoric vaccinare era de 0,2%, iar la persoanele nevaccinate era de 2,4%”, a mai spus preşedintele CNCAV.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici