Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare

  • Primul centru de vaccinare la scară largă s-a deschis în Suedia
  • În centru se pot vaccina maximum zece mii de persoane pe zi
  • Până acum vaccinarea anti-COVID-19 s-a făcut în clinicile locale şi casele de îngrijire
1401 afișări
Imaginea articolului Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare

Suedia accelerează campania de vaccinare

Primul centru de vaccinare la scară largă s-a deschis la periferia oraşului Stockholm, capitala Suediei. 

Centrul este situat într-o sală mare de conferinţe, iar vaccinul este administrat de o companie privată de asistenţă medicală. La capacitate maximă, în centru se pot vaccina zece mii de persoane pe zi.

„Unităţile de vaccinare la scară mai mică vor avea totuşi un rol de jucat, în special pentru anumite grupuri de risc, dar atunci când vine vorba de vaccinarea majorităţii populaţiei, credem că este esenţial să oferim aceste tipuri de soluţii la scară largă pentru a avea eficienţă şi randament foarte ridicat într-un mod sigur”, a declarat Henrik Forsberg, CEO Werlabs. 

Până acum, vaccinarea anti-COVID-19 s-a făcut în clinicile locale de asistenţă medicală şi de către asistenţii medicali din casele de îngrijire.

Momentan, suedezii au disponibil doar vaccinul de la Pfizer, dar nu au o problemă nici cu serul de la AstraZeneca.

„Ei bine, am citit despre ezitarea vaccinării în mass-media, desigur, dar în realitate, când întâlnim oameni - şi mai ales cei care tocmai au primit vaccinarea aici - sunt foarte fericiţi. Parcă viaţa se întoarce şi vezi capătul tunelului”, a afirmat Henrik. 

„Mă simt destul de fericită acum şi mai ales că am primit Pfizer, ceea ce prefer. Aş fi luat şi AstraZeneca, dar mă bucur pentru că asta înseamnă că rapelul va fi mult mai repede”, a spus Brite, una din persoanele care s-au vaccinat la centru. 

Suedia a evitat iniţial restricţiile şi s-a bazat pe datoria civică a cetăţeanului de a controla transmiterea virusului. Acum, Suedia se află în mijlocul valului trei cu multă presiune pe spitale şi pe unităţile de terapie intensivă.

Cu toate astea, rata de deces pe cap de locuitor este mult mai mică decât în ​​alte ţări europene. Acest lucru se datorează parţial procentului de oameni care au primit prima doză de ser anti-COVID-19, adică 18,8%. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici