VIDEO: Peste 40 de persoane din Dolj, în carantină. Oamenii refuză să stea în centrele de izolare

  • Un număr de 12 persoane, printre care şi un copil de două luni, care au fost duse de jandarmi la centrul de carantină din Craiova, au stat mai bine de o oră în faţa hotelului, miercuri seara, refuzând să intre.
  • Cele 12 persoane vin din Italia.
  • Aceştia au intrat prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.
7151 afișări

Cele 12 persoane vin din Italia şi au intrat prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Oamenii au fost păziţi de jandarmi şi poliţişti până au ajuns reprezentanţii DSP să le explice că nu pot pleca acasă. Oamenii, din localităţi limitrofe Craiovei, au refuzat să intre în centrul de carantină.

Potrivit unor surse locale, unul dintre ei a motivat că are un câine pe care nu-l poate ţine închis.

Redăm integral dialogul dintre persoanele care au refuzat să intre în carantină şi jandarmi:

„Femeie: Aici stăm, în maşină, că nu pot să ne oblige să intrăm. Nu pot să ne oblige! Facem carantina în maşină.
Jandarm: Staţi calmi că o să vină cineva şi o să vorbească cu dumneavoastră!
Femeie: Nu mai putem!
Jandarm: Vă cred!
Bărbat: Domne, am făcut sute de kilometri. Suntem în maşină de două zile, pe drum.
Femeie: Dacă n-au milă de un copil de 2 luni.
Bărbat: Dacă e, mă duc în Bulgaria...
Femeie: Ai mai multe avantaje la bulgari...
(...)
Bărbat: La Arad au venit ăia cu măştile, că eram criminalii din Italia".

După aproximativ o oră, la centrul de carantină a ajuns un reprezentant al DSP Dolj care le-a explicat că trebuie să stea în centru pentru că vin dintr-o zonă cu risc foarte mare de îmbolnăvire cu coronavirus.

44 de persoane erau miercuri seara, la ora 22.30, în centrul de carantină din Craiova. Autorităţile se aşteaptă ca numărul să crească în următoarele ore. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, în judeţ sunt pregătite 140 de locuri de cazare pentru persoanele care in din Italia sau alte „zone roşii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici