Video Voluntarii din Neamţ, mai eficienţi ca statul: echipamente pentru medici de 100.000 de euro din donaţii. Povestea ambiţiei moldoveneşti

  • Vivid Neamţ a strâns fonduri de 100.000 de euro într-o săptămână
  • ONG-ul vrea să ajute serviciile de sănătate locale în lupta cu coronavirusul
  • Voluntarii au donat 9.800 de măşti şi 39.000 de perechi de mănuşi până acum
5807 afișări

Un număr de 80 de voluntari din Neamţ au creat un ONG şi au preluat iniţiativa de a strânge fonduri pentru echipamente medicale şi de protecţie care să susţină comunitatea în lupta cu coronavirusul.

Smaranda Băluţ – coordonator comunicare Vivid: ”Suntem peste 50 de susţinători, cei care lucrăm în operaţional şi 80 de voluntari, adică cei care merg şi livrează. Ne-am adunat mult mai repede decât ne-am aşteptat, mult mai mulţi decât ne-am aşteptat. ”

Echipa Vivid Neamţ este formată din antreprenori locali din domenii variate precum automotive, textile, construcţii, consultanţă şi comerţ. Aceştia au strâns pentru comunitate 100 de mii de euro într-o săptămână.

Smaranda Băluţ – coordonator comunicare Vivid: ”S-a pornit de la nişte antreprenori din Piatra Neamţ, de la iniţiativa lor, însă acum nu vorbim doar despre oameni de afaceri, sunt oameni din toate mediile sociale. ”

Voluntarii au donat către serviciile de sănătate locale 39.000 de perechi de mănuşi, 295 de litri de dezinfectat pentru mâini, 9.800 de măşti şi alte echipamente.

Vivid Neamţ şi-a propus în continuare să dubleze suma strânsă până acum, pentru a cumpăra şi aparatura necesară pacienţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici