10 octombrie 732: La Poitiers, Charles Martel îi alungă pe invadatorii musulmani

Bătălia de la Tours sau Poitiers a fost o confruntare decisivă între armata francă, condusă de Carol Martel, şi cea musulmană, condusă de Abd al-Rahman al-Ghafiqi, în timpul invaziei umayyade a Galiei.

236 afișări
Imaginea articolului 10 octombrie 732: La Poitiers, Charles Martel îi alungă pe invadatorii musulmani

Public Domain

Bătălia a avut loc lângă oraşul Tours, aproape de graniţa dintre teritoriul franc şi regiunea independentă Aquitania şi s-a încheiat cu victoria francilor, care au reuşit să oprească avansul musulmanilor în Europa Occidentală.

Bătălia de la Poitiers este considerată ca un moment crucial în istoria Europei, deoarece a împiedicat islamizarea continentului. 

Detaliile bătăliei, cum ar fi numărul combatanţilor şi locaţia exactă, sunt neclare din sursele existente.

Se crede că francii au luptat fără cavalerie grea, iar musulmanii au avut o forţă mai mare şi au suferit pierderi mai mari. 

Al-Ghafiqi a fost ucis în luptă, iar armata umayyadă s-a retras după bătălie.  Bătălia a pus bazele Imperiului Carolingian şi a dominaţiei francilor asupra Europei Occidentale pentru următorul secol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici