10 premiere mondiale, la ediţia din 2009 a Festivalului de Film de la Locarno

Un număr de zece premiere mondiale, printre care se află filme din SUA, Mongolia, Japonia, Franţa, Israel, Africa de Sud şi China, vor fi proiectate la cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care are loc în perioada 5 - 15 august, informează variety.com.

28 afișări
Imaginea articolului 10 premiere mondiale, la ediţia din 2009 a Festivalului de Film de la Locarno

10 premiere mondiale, la ediţia din 2009 a Festivalului de Film de la Locarno

Festivalul de Film de la Locarno se va deschide, pe 5 august, cu filmul "500 Days of Summer", în regia lui Marc Webb, în timp ce docu-drama "The Two Horses of Genghis Khan", în regia mongolului Byambasuren Davaa, va închide, pe 15 august, prestigiosul eveniment.

Printre premierele mondiale prezentate la Locarno se numără:

"My Sister's Keeper", de Nick Cassavetes, cu Cameron Diaz,

animaţia japoneză "Redline", de Takeshi Koike,

drama despre cel de-Al Doilea Război Mondial "Unter Bauern", în regia lui Ludi Boeken,

"Les derniers jours du monde/ This Is the End", în regia francezilor Jean-Marie şi Arnaud Larrieu,

regizorul israelian Amos Gitai va prezenta un film inspirat din propriul musical "La Guerre des fils de la lumiere contre les fils des tenebres/ The War of the Sons of Light Against the Sons of Darkness", narat de Jeanne Moreau.

Toate acestea sunt înscrise în competiţia pentru Piazza Grande Award.

Printre premierele mondiale incluse în competiţia internaţională se numără

primul film sud-african înscris la Festivalul de la Locarno, al regizorului Oliver Hermanus, intitulat "Shirley Adams",

"Akadimia Platonos", în regia regizorului grec Filippos Tsitos, şi

"She, a Chinese", de Xiaolu Guo.

"Este o competiţie bogată şi diversă, care prezintă regizori experimentaţi ce lucrează într-o manieră mai convenţională. Este o reîntoarcere la o manieră de realizare a filmelor tradiţională, bazată pe poveste şi joc actoricesc, în detrimentul efectelor stilistice puternice", a declarat Frederic Maire, directorul artistic al Festivalului de Film de la Locarno.

Printre premierele incluse în competiţia Filmmakers of the Present se numără road movie-ul "A fuga, a raiva, a danca, a bunda, a boca, a calma, a vida da mulher gorilla", regizat de brazilienii Felipe Braganca şi Marina Meliande.

La cea de-a 62-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, secţiunea Open Doors este dedicată Chinei.

Juriul principal al festivalului este format din:

regizorul american Jonathan Nossiter,

regizorul sud-coreean Hong Sang-soo,

francezul Pascal Bonitzer,

actriţa germană Nina Hoss,

actriţa italiană Alba Rohrwacher,

producătorul spaniol Luis Minarro şi

Jean-Marie Blanchand, fostul director al Grand Theatre din Geneva.

Ediţia a 62-a a Festivalului de Film de la Locarno este ultima coordonată de Frederic Maire, care va fi înlocuit, după un mandat de patru ani, de Olivier Pere. Acesta a fost, din 2004, director artistic al secţiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes.

Fondat în 1946, prestigiosul Festival de Film de la Locarno, numit şi Pardo, este cel mai mare eveniment de gen dedicat producţiilor independente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici