"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" concurează la Premiile Europene de Film 2007

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", semnat de Cristian Mungiu şi premiat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, se află printre cele 42 de filme selecţionate pentru Premiile Europene de Film 2007, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Academiei Europene de Film (EFA).

1 afișare
Imaginea articolului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" concurează la Premiile Europene de Film 2007

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" concurează la Premiile Europene de Film 2007

Spre deosebire de anii trecuţi, niciuna dintre ţările mari producătoare de film nu au mai mult de trei producţii cinematografice pe lista care reprezintă 26 de ţări europene, ca semn al marii diveristăţi a cinematografiei europene.

În cele 20 de ţări cu cei mai mulţi membri EFA, aceştia au votat un film naţional direct în selecţia oficială. Pentru a completa lista, un comitet de selecţie (format din membrii conducerii EFA şi din experţii invitaţi Gunnar Bergdahl - Suedia, Stefan Kitanov - Bulgaria, Derek Malcolm - Marea Britanie şi José Maria Riba - Spania) a adăugat alte câteva filme.

În săptămânile următoare, cei 1.800 membri ai EFA vor vota pentru nominalizările în diversele categorii de premii ale competiţiei. Nominalizările vor fi anunţate pe 3 noiembrie la Festival de Cine Europeo, de la Sevilia, Spania.

Ceremonia de decernare a Premiilor Europene de Film, ediţia a 20-a, va avea loc la Berlin, pe 1 decembrie.

Printre filmele alese se află, alături de "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", următoarele producţii: "Alatriste", Spania, în regia lui Agustin Díaz Yanes; "Belle toujours", Portugalia/Franţa, în regia lui Manoel de Oliveira; "Das Fraulein", Elveţia/Germania, al regizoarei Andrea Staka; "Lady Chatterley", Franţa, regizat de Pascale Ferran; "I Served the King of England/ L-am servit pe regele Angliei", Cehia/Slovacia, în regia lui Jiří Menzel; "The Queen", Marea Britanie/Franţa/Italia, regizat de Stephen Frears; "Reprise", Norvegia/Suedia, în regia lui Joachim Trier; "La sconosciuta", Italia/Franţa, în regia lui Giuseppe Tornatore sau "Black Book", Olanda/Germania/Belgia/Marea Britanie, regizat de Paul Verhoeven.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici