5 cărţi biografice care îţi vor stârni curiozitatea

Ai citit vreodată, măcar de curiozitate, o carte biografică? Multe cărţi biografice cuprind informaţii sau detalii care te vor surprinde, iar în plus acestea îţi dau ocazia de a învăţa din experienţa altora.

739 afișări
Imaginea articolului 5 cărţi biografice care îţi vor stârni curiozitatea

5 cărţi biografice care îţi vor stârni curiozitatea

O biografie bine scrisă îţi dezvăluie ansamblul experienţelor de viaţă ale unei persoane, întâmplările reale, oamenii pe care i-a întâlnit, faptele sale şi consecinţele lor, contextul acestora cât şi trăirile, emoţiile experimentate de acesta.

Iată mai jos cinci cărţi biografice interesante din care să alegi ce-ţi place:

GLOSSY

Culisele revistei Vogue, de Nina-Sophia Miralles

Moda nu a părut niciodată mai relevantă decât în acestă istorie captivantă, pe care o citeşti pe nerăsuflate, a Reginei tuturor revistelor...

Glossy este o poveste despre pasiune şi putere, averi ameţitoare şi eleganţă unică, despre ingeniozitate şi oportunism, frivolitate şi maliţiozitate. Şi reprezintă adevărata poveste a revistei Vogue.

După 125 de ani de la lansare, Vogue este prezentă în 22 de ţări, are peste 12 milioane de cititori din toată lumea şi peste 67 de milioane de utilizatori online în fiecare lună. Lider de piaţă necontestat timp de un secol, este una dintre cele mai recunoscute mărci din lume şi, fără discuţie, o maşină de făcut milioane de dolari. Nu este doar o revistă de modă. Vogue este o instituţie.

Ca şi în cazul altor idei ingenioase, revista Vogue s-a născut într-o cameră liberă din casa cuiva. Spre deosebire însă de alte afaceri improvizate, a căror flacără s-a stins repede, această publicaţie a rămas întipărită în conştiinţa şi în vieţile noastre. Poate pentru că s-a ocupat de problemele reale ale vieţii. Şi pentru că a supravieţuit în pofida războaielor, a crizelor şi chiar a oamenilor.

Cum s-a ajuns la acest succes? Glossy va răspunde la această întrebare şi la multe altele urmărind istoria nepovestită a revistei, de la începuturile sale din New York, cu paginile ei de bârfe, până la gigantul elegant pe care îl cunoaştem acum. Aceasta este o biografie a Vogue în toate sensurile acestui cuvânt, datorită căreia cititorul va călători prin trei secole, două războaie mondiale, eşecuri şi succese orbitoare, în timp ce descoperă povestea revistei şi a celor care o conduc.

Preţ: 49,00 lei
Categorie: NONFICŢIUNE/ Domeniu de editare: BIOGRAFIE
Număr de pagini: 364

Despre autor:

NINA-SOPHIA MIRALLES este scriitor şi editor specializat în artă, cultură, istorie şi modă. În 2015, a fondat Londnr, o publicaţie atât digitală, cât şi tipărită. În calitate de director şi de editor, abilităţile sale se regăsesc în modul în care pregăteşte materiale convingătoare, articole inteligente şi interviuri provocatoare, ştiind perfect să identifice poveşti şi să îşi fidelizeze publicul din mediile online şi offline.

GREENLIGHTS

Undă verde, de Matthew McConaughey

O biografie atipică. Sunt numeroase pasaje din care reies maxime sau criterii pe care autorul le-a urmat în viaţă. McConaughey îşi împărtăşeşte nu numai viaţa şi momentele în care a avut „undă verde“, adică cele ce l-au făcut să înainteze în această viaţă, ci şi descoperirile care l-au făcut vulnerabil.

O carte unică născută ca o colecţie de jurnale, liste şi notiţe pe care Matthew McConaughey le-a scris şi păstrat în ultimii 36 de ani. O biografie pe care el însuşi o defineşte ca un manual pentru a învăţa cum să gestionezi dezamăgirile, ceva care poate ajuta alţi oameni care au nevoie de un umăr, de un prieten sau de un sfat.

Preţ: 65,00 lei
Categorie: NONFICŢIUNE / Domeniu de editare: BIOGRAFIE
Număr de pagini: 352

[Greenlights] este, în mod inconfundabil, o carte pe care numai Matthew McConaughey ar fi putut-o scrie.“ The Times Magazine (UK)

Povestea lui McConaughey este, fără îndoială, mai interesantă decât orice personaj pe care l-a întruchipat pe ecran de-a lungul deceniilor.“ USA Today

Despre autor:

MATTHEW McCONAUGHEY, câştigător al Premiului Oscar, este căsătorit, tată a trei copii. Este şi un fiu şi un frate loial. Se consideră povestitor de profesie, consideră că este în regulă să bei o bere în drum spre templu, se simte mai bine într-o zi în care curge sudoarea pe el şi este un dirijor de orchestră aspirant.

DIAMANTUL DORIS

Povestea adevărată a unei faimoase hoaţe de bijuterii, de Doris Payne & Zelda Lockhart

„Simţi nevoia s-o aplauzi pe Payne... Pentru că ea a mai furat ceva – inima ta!” The New York Times

Oare este posibil să trăieşti o viaţă întreagă în cel mai rafinat lux, fără să te fi măritat cu un partener bogat şi, mai ales, fără să fi lucrat vreodată?

Răspunsul lui Doris Payne este DA. O femeie independentă, curajoasă, rebelă care a „muncit” toată viaţa prin magazinele de bijuterii, făcând conversaţie elevată, fermecându-i pe vânzători şi... furând cele mai scumpe diamante.

Diamantul Doris ne dezvăluie amintirile senzaţionale şi, în egală măsură, distractive ale unei faimoase hoaţe de bijuterii care a operat în întreaga lume, o femeie care a sfidat prejudecăţile şi normele societăţii. Pentru a-şi croi propriul drum, ea a furat timp de peste şase decenii de la bijutieri de elită, visurile ei devenind, astfel, realitate.

Preţ: 48 lei
Categorie: NONFICŢIUNE ADULŢI / Domeniu: BIOGRAFIE
Nr. pag. 264

Despre autor:

DORIS PAYNE s-a născut într-o familie numeroasă, cu şapte copii, iar tatăl ei a fost miner. A fost o singură dată angajată, pe un interval de timp foarte scurt, în restul timpului având meseria de „hoaţă”, de care a fost foarte mândră. Trăieşte în prezent în Atlanta, Georgia.

ZELDA LOCKHART deţine un doctorat în Terapia prin Artă, un master în literatură şi un atestat de scenarist, regizor şi editor de la Academia de Film din New York. Talentul manifestat de dr. Lockhart de profesor, mediator şi de orator este recunoscut în întreaga Americă.

TOLKIEN ŞI MARELE RĂZBOI

Originile Pământului de Mijloc, de John Garth

Apreciată drept „cea mai bună carte despre Tolkien“, această biografie premiată explorează experienţele de război ale lui J.R.R. Tolkien şi impactul acestora asupra vieţii sale şi a scrierii romanelor Hobbitul şi Stăpânul inelelor.

Cartea dezvăluie groaza şi momentele de eroism pe care le‑a trăit ca ofiţer în bătălia de pe Somme şi introduce întrucâtva cercul de prieteni apropiaţi care i‑au stimulat imaginaţia şi i‑au încurajat predilecţia pentru elementele mitologice străvechi.

Preţ: 59,00 LEI
Categorie: NONFICŢIUNE / Domeniu de editare: BIOGRAFIE
Număr de pagini: 480

Despre autor:

JOHN GARTH a studiat engleza la Oxford şi a lucrat mulţi ani la London Evening Standard. Pentru această carte a câştigat Premiul Mythopoeic Scholarship.

FAMILIA CARTIER

Neştiuta poveste din spatele imperiului de bijuterii, de Francesca Cartier Brickell

Când se pronunţă numele Cartier, gândurile zboară, fireşte, la bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de lux. Dar puţini sunt cei care vorbesc despre oamenii din spatele acestor creaţii, despre viaţa lor, greutăţile prin care au trecut, despre iubirile şi prieteniile lor. Şi despre imaginaţia sau eforturile lor.

Familia Cartier deschide această fereastră spre o lume magică şi umană, în acelaşi timp, iar povestea este spusă chiar de un membru al familiei - Francesca Cartier Brickell. Autoarea pictează cu dragoste şi grijă un portret al fiecăruia dintre cei care au avut un rol imens în fondarea, dezvoltarea şi evoluţia unei Case, unde toţi – angajaţi şi patroni – se simţeau ca într-o mare familie.

Preţ: 89,00 lei
Categorie: NONFICŢIUNE / Domeniu de editare: BIOGRAFIE
Număr de pagini: 720

„Patru generaţii de geniu, strălucire şi ambiţie sunt dezvăluite în povestea familiei din spatele scenei, spusă de Francesca Cartier Brickell. Parţial istorie socială, parţial memorii afectuoase, Familia Cartier este o plimbare plăcută pe cărările străvechi şi pline de farmec ale unei epoci elegante.“ Amanda Forema

„O istorie fascinantă semnată de o descendentă a lui Louis-François Cartier… Scrisă cu diplomaţie, măiestrie, originalitate şi dragoste, saga celor trei fraţi Cartier şi a descendenţilor lor este la fel de îmbătătoare ca şi bijuteriile create de aceştia.“ Read It Forward

Despre autor:

Absolventă a Universităţii Oxford, literatură engleză, FRANCESCA CARTIER BRICKELL este descendentă directă a familiei Cartier. Stră-stră-străbunicul ei a fondat firma Cartier în anul 1847. Iar bunicul ei, Jean-Jacques Cartier, a fost ultimul din familie care a deţinut şi a condus o filială a acestei companii de bijuterii de renume mondial. A părăsit o carieră în domeniul finanţelor, pentru ca să se concentreze asupra cercetării istoriei familiei sale, petrecând peste un deceniu în căutarea poveştii adevărate din spatele Casei Cartier.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
biografie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici