A 58-a ediţie a Berlinalei, care debutează joi, stă sub semnul muzicii

Berlinala se va deschide, joi, în sunetul chitarelor trupei Rolling Stones, personajele documentarului "Shine a Light", un portret al legendarului grup semnat de Martin Scorsese, care va preceda apariţia pe covorul roşu a unor vedete precum Madonna, Penelope Cruz şi Daniel Day-Lewis.

1 afișare
Imaginea articolului A 58-a ediţie a Berlinalei, care debutează joi, stă sub semnul muzicii

A 58-a ediţie a Berlinalei, care debutează joi, stă sub semnul muzicii

"Shine a Light", un documentar foarte aşteptat al regizorului premiat anul trecut cu un premiu Oscar, care îmbină interviuri cu imagini de arhivă şi este realizat prin intermediul unui număr impresionant de camere video, va fi prezentat joi seara, în afara competiţiei, în avanpremieră mondială, în prezenţa veteranilor de la Rolling Stones, Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ron Wood.

Directorul artistic al celei de-a 58-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (7 - 17 februarie) Dieter Kosslick, care are la activ şase ani de Berlinală, este de părere că prezentarea în avanpremieră mondială a documentarului este "o lovitură de maestru".

"Cred că au avut mare încredere în noi, pentru că ne-au încredinţat o avanpremieră de asemenea anvergură. Pentru că puteţi să vă imaginaţi ce se va petrece în acea seară pe covorul roşu", a declarat acesta.

Potrivit lui Kosslick, "anul acesta, Berlinala nu va fi foarte politică, mai puţin ca de obicei, în orice caz. Va fi mai mult «muzicală»".

La Berlinală vor fi prezentate câteva producţii dedicate unor staruri din lumea muzicii, precum cântăreaţa de rock Patti Smith, Crosby, Stills, Nash & Young. În plus, vedeta Bollywood-ului Shah Rukh Khan va prezenta în cadrul festivalului filmul "Om Shanti Om".

În competiţie vor fi prezentate 21 de lungmetraje, printre acestea numărându-se şi "Julia", de Erick Zonca, "Il y a longtemps que je t'aime", de Philippe Claudel, şi "Lady Jane", de Robert Guédiguian.

Filmele "Târziu" de Paul Negoescu şi "O zi bună de plajă" de Bogdan Mustaţă au fost selecţionate în competiţia de scurtmetraje a festivalului. De asemenea, proiectele "Aurora" de Cristi Puiu (Mandragora Film) şi "Outskirts"/ "Periferic" de Anatol Reghintovschi (Saga Film) sunt selecţionate la Berlinale Co-production Market, una dintre cele mai importante pieţe de proiecte de film, iar producătorul de film Ada Solomon este membru în juriul competiţiei de filme de scurtmetraj.

Actriţa Anamaria Marinca, aplaudată de critici pentru rolul din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", este reprezentanta României în programul Shooting Stars al Berlinalei.

Filmele "Trafic" şi "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" de Cătălin Mitulescu, "Canton" de Constantin Popescu şi "Duhul aurului" de Dan Piţa, vor fi proiectate la Berlin, în programul "Filme româneşti de ieri şi de azi", în perioada 31 ianuarie şi 27 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici