A cumpărat un tablou cu câteva mii de euro care ar putea fi un Monet de milioane

Protagonistul poveştii este un avocat italian, Carlo Romagnoli, colecţionar şi iubitor de artă.

10537 afișări
Imaginea articolului A cumpărat un tablou cu câteva mii de euro care ar putea fi un Monet de milioane

A participat la o licitaţie de câteva mii de euro, iar un tablou achiziţionat ar putea valora milioane. Pânza, de fapt, ar fi atribuită lui Claude Monet, maestru al impresionismului francez.

Protagonistul poveştii, relatată de ziarul din Piacenza, Libertà, este un avocat din oraşul emilian, Carlo Romagnoli - colecţionar şi iubitor de artă - care a cumpărat un portret al unei fetiţe de 104/ 4,5 centimetri care ar fi fost pictat de celebrul artist transalpin şi care, potrivit lui Vladimir Cicognani, critic şi expert în artă, expert în artă al Curţii şi al Camerei de Comerţ din Bologna, ar fi autentic.

„Probabil că a fost realizat în jurul anului 1910, este un tablou de câteva milioane de euro", spune criticul. Tabloul a fost achiziţionat acum două săptămâni de la o casă de licitaţii din Milano.

„Cred că acest tablou nu a fost înţeles”, ovesteşte avocatul Romagnoli pentru Libertà. „L-am studiat zile şi nopţi, după parerea mea figurativul plastic şi fluiditatea culorilor pot fi trasate până la maestru. Monet a pictat peisaje, este adevărat, dar a creat şi Copilul cu cupa care era atunci fiul său Jean şi printre lucrările sale se numără şi Portretul unei fetiţe sau portretul fiicei sale. Prin urmare, cred că acest tablou poate reprezenta o rudă a maestrului”.

În trecut, avocatul din Piacenza a câştigat un Portret anonim al unei tinere la o licitaţie care, după zece ani de studii şi expertize, s-a dovedit a fi o lucrare a lui Amedeo Modigliani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici