A început bătălia legală între copiii Arethei Franklin pentru moştenire

Au fost găsite două testamente, din 2010 şi din 2014.

181 afișări
Imaginea articolului A început bătălia legală între copiii Arethei Franklin pentru moştenire

A început bătălia legală între copiii Arethei Franklin pentru moştenire

Când regina soul-ului a murit de cancer pancreatic, în august 2018, s-a crezut că nu a lăsat niciun testament, dar 9 luni mai târziu au fost găsite două documente scrise de mână: unul într-un dulap încuiat şi celălalt sub o pernă în casa ei de la periferia oraşului Detroit, Michigan.

Procesul pentru a stabili care dintre acte reprezintă testamentul artistului a început luni, iar juraţii vor decide în decurs de o săptămână. Un juriu format din 6 persoane de la Oakland County Probate Court va audia martori, inclusiv copiii lui Franklin, nepoata Sabrina Owens şi un expert în scrisul de mână, notează BBC.

În afară de câteva diferenţe, ambele documente îi consideră pe copiii artistei drept singurii moştenitori ai drepturilor de autor ale acesteia. Ambele documentele sunt scrise de mână şi greu de descifrat, dar în Michigan acest lucru nu invalidează testamentul.

Theodore White II, al treilea fiu al reginei soul-ului, susţine că singurul testament este cel din 2010, care îl numeşte unic reprezentant al averii mamei sale alături de o nepoată, în timp ce Kecalf şi Edward Franklin, al doilea şi al patrulea fiu al vedetei, vor ca versiunea din 2014 să prevaleze.

În acele documente, Kecalf este cel care este numit co-executor al testamentului şi care moşteneşte, alături de nepoţii săi, conacul mamei sale, o reşedinţă de 1,2 milioane de dolari.

Câştigătoare a 18 premii Grammy, Franklin a înregistrat zeci de melodii de top şi a fost prima femeie inclusă în Rock & Roll Hall of Fame.

Dar cântăreaţa cunoscută pentru hituri precum Think, I Say a Little Prayer şi Respect era foarte discretă în ceea ce priveşte finanţele sale şi se spune că nu a vrut să întocmească un testament oficial, în ciuda anilor de sănătate precară.

Când a murit la vârsta de 76 de ani, lipsa unui testament a însemnat că bunurile sale - inclusiv casele, maşinile, blănurile şi bijuteriile - urmau să fie împărţite în mod egal între cei patru fii ai săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici