A murit Mariana Zaharescu, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teleenciclopediei

Mariana Zaharescu, supranumită „vocea de aur“ a emisiunii „Teleenciclopedia”, difuzată de TVR, a murit duminică, la vârsta de 87 de ani.

4177 afișări
Imaginea articolului A murit Mariana Zaharescu, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teleenciclopediei

Anunţul decesului prezentatoarei Mariana Zaharescu a fost făcut de TVR.

„Suntem mai săraci. Doamna Mariana Zaharescu, una dintre vocile Teleenciclopediei, a plecat dintre noi. Dumnezeu să o odihnească în pace“, a transmis TVR, pe Facebook.

Mariana Zaharescu a lucrat mai întâi la Radio şi ulterior a ajuns la Televiziunea Română. „Am participat la concurs şi l-am câştigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereţii mele şi a vocii pe care o am. Nu o luaţi ca pe o lipsă de modestie, însă am fost numită «Vocea de aur». (...) «Teleenciclopedia» a fost şi este o emisiune foarte iubită de oameni. Este adevărat ca nu mai are aceeaşi afluenţă de telespectatori, dar este încă urmărită“, mărturisea Mariana Zaharescu pentru jurnalul.ro.

„Teleenciclopedia” este una dintre cele mai longevive emisiuni româneşti, întrucât a început să se difuzeze în 1965.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici