A murit Nicolae Manolescu. Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România avea 84 de ani

Născut pe 27 noiembrie 1939, la Râmnicu Vâlcea, Nicolae Manolescu s-a stins din viaţă astăzi.

2640 afișări
Imaginea articolului A murit Nicolae Manolescu. Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România avea 84 de ani

A murit Nicolae Manolescu. Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România avea 84 de ani

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a transmis în această seară, prin intermediul unui comunicat de presă:

„Academicianul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor şi personalitate marcantă a culturii române, s-a stins din viaţă în după-amiaza zilei de 23 martie 2024, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în urma complicaţiilor severe cardiace şi pulmonare survenite pe fondul unor suferinţe cronice preexistente.

Dumnezeu să îl odihnească!”.

De asemenea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea a postat pe Facebook:

„Nicolae Manolescu s-a stins din viaţă! Criticul, istoricul literar şi eseistul avea 84 de ani şi era preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

Nicolae Manolescu s-a născut la 27 noiembrie 1939, la Râmnicu Vâlcea. Mama sa, Sabina Apolzan (n. Manolescu), a fost profesoară de franceză, iar tatăl său, Petru Apolzan, profesor de filosofie.

Dumnezeu să-l ierte!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici