Actorul Emil Hossu a fost înmormântat în aplauzele a sute de persoane - VIDEO

Actorul Emil Hossu a fost înmormântat sâmbătă după-amiază la Cimitirul Bellu din Bucureşti, în aplauzele a sute de persoane, printre care membri ai familiei, colegi de la Teatrul Nottara şi numeroşi alţi artişti care au venit să-i aducă un ultim omagiu.

3779 afișări
Imaginea articolului Actorul Emil Hossu a fost înmormântat în aplauzele a sute de persoane - VIDEO

Actorul Emil Hossu a fost înmormântat în aplauzele a sute de persoane (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Slujba de înmormântare a început după ora 14.00, la capela mare a Cimitirului Bellu. Ceremonia din capela a fost una privată, incluzând şi discursuri ale apropiaţilor.

Sute de persoane au venit să îşi ia rămas bun de la cunsocutul actor de teatru şi film. Printre cei prezenţi s-au numărat, alături de soţia actorului, Catrinel Dumitrescu, şi fiul lui, Mircea Diaconu, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, George Ivaşcu, Ducu Darie, Ion Dichiseanu, Florin Zamfirescu, Constantin (Bebe) Cotimanis, Vladimir Găitan şi Valentin Teodosiu.

În jurul orei 15.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost scos din capelă în aplauzele sutelor de oameni prezenţi. De asemenea, cei prezenţi au scandat "Milu, Milu" şi "Milu, te iubim", înainte ca sicriul să fie purtat pe Aleea Artiştilor, unde actorul a fost înmormântat.

La locul de veci, aflat în apropierea mormântului lui Gheorghe Dinică, soborul de preoţi de la capelă a mai ţinut o scurtă slujbă. Aleile din jurul mormântului s-au dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea venită să-i aducă un ultim omagiu lui Emil Hossu. După slujba de la mormânt, oamenii au aplaudat din nou.

Chiar înainte ca sicriul să fie coborât în mormânt, un bărbat care s-a prezentat drept Aurel, cerându-şi scuze, a luat cuvântul, amintindu-le celor prezenţi că în urmă cu 10 zile Emil Hossu a susţinut un discurs la mitingul de la Arcul de Trimf "împotriva ticăloşiei acestui Guvern". "Alături de noi, Emil Hossu a strigat 'Libertate!'", a mai spus bărbatul. Intervenţia neprevăzută a ridicat semne de întrebare în rândul celor prezenţi la înmormântare. Şi o femeie din mulţime a făcut referire la protestele din ultima perioadă, spunând că a venit să-i aducă "omagiul Pieţei Universităţii" actorului.

Pe de altă parte, cei mai mulţi dintre colegii de breaslă ai lui Hossu care au participat la înmormântare nu au făcut declaraţii presei, fiind vizibil îndureraţi.

Constantin Cotimanis a spus totuşi, într-o scurtă declaraţie, că dispariţia lui Emil Hossu este o "pierdere foarte grea".

"Aseară am ţinut un spectacol la Teatrul Nottara în memoria lui Emil Hossu. La sfârşit, publicul a aplaudat şi a ţinut un moment de reculegere. Milu a murit pe scenă şi noi l-am aplaudat pe scenă", a mai spus Cotimanis.

Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seară, medicii SMURD chemaţi la Teatrul Nottara - unde actorul urma să joace într-un spectacol - neputând să-l resusciteze după intrarea în stop cardio-respirator.

Emil Hossu, care a murit la vârsta de 70 de ani, a fost actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pământeni" şi "Balanţa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici