Actriţa Dina Cocea a fost înmormântată cu onoruri militare

Actriţa Dina Cocea, care a murit luni, la vârsta de 96 de ani, în urma unui stop cardiac, a fost înmormântată cu onoruri militare, joi, la Cimitirul Bellu, în cadrul unei ceremonii la care au participat câteva zeci de persoane.

597 afișări
Imaginea articolului Actriţa Dina Cocea a fost înmormântată cu onoruri militare

Un ultim omagiu, adus actriţei Dina Cocea

"A fost o femeie extrem de eficientă şi extrem de liniştită (...). Dina era mentorul meu. Dina m-a învăţat foarte multe lucruri şi m-a ajutat fără să se plângă", a spus regizoarea Sanda Manu. "A fost, în primul rând, o aristocrată, şi din naştere şi din har. (...) A fost de toate şi a avut talentul fericirii", a adăugat Manu.

"E o zi tristă. Dina Cocea a schimbat rostul vieţii mele. Eram funcţionar la poştă şi Dina Cocea m-a invitat să fiu studentul ei", a declarat, emoţionat, actorul Gheorghe Dinică.

Criticul Ion Toboşaru, a cărui familie a avut grijă de Dina Cocea în ultimii săi ani de viaţă, a descris-o pe aceasta drept "logodnica teatrului românesc".

"Dina Cocea reprezintă pentru mine un model. Am cunoscut-o în 1954, când ea era profesor la UNATC, iar eu eram începător asistent. (...) Am apreciat la ea fiinţa sublimă, Femeia. Aş încheia acest discurs cu «Fie-i liniştea continuă»", a spus Toboşaru.

"Dina Cocea este un simbol al teatrului românesc. (...) Teatrul românesc are un patrimoniu foarte mare. Teatrul nostru s-a sprijinit pe mari personalităţi", a spus Ion Iliescu.

Dina Cocea a murit în noaptea de luni spre marţi, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 96 de ani.

În cei aproape 70 de ani de activitate, Dina Cocea a demonstrat că este nu numai o actriţă de mare talent, dar şi un bun director de instituţii teatrale, o personalitate cu o cultură deosebită, un publicist de succes, un pedagog şi unul dintre oamenii care au ajutat la modernizarea teatrului românesc.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici