Actriţa Nastassja Kinski va primi Premiul special al TIFF pentru contribuţia adusă cinematografiei

Actriţa germană Nastassja Kinski va primi Premiul special al TIFF pentru contribuţia adusă cinematografiei, ea urmând să fie prezentă la Cluj-Napoca la proiecţia filmului "Paris, Texas" şi la Gala de închidere a festivalului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

238 afișări
Imaginea articolului Actriţa Nastassja Kinski va primi Premiul special al TIFF pentru contribuţia adusă cinematografiei

Actriţa Nastassja Kinski (Imagine: Hepta)

Managerul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Cristian Hordilă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cadrul festivalului vor fi proiectate peste 220 de filme, unele provenind din Mauritania, Qatar şi Kosovo.

Filmul de deschidere a festivalului va fi "Wild Tales", iar cel de închidere - "Trash".

Potrivit sursei citate, Premiul special al TIFF va fi oferit actriţei germane Nastassja Kinski, pentru contribuţia adusă cinematografiei. Nastassja Kinski va fi prezentă la Cluj-Napoca la proiecţia filmului "Paris, Texas" (1984). De asemenea, actriţa va susţine un masterclass şi va primi premiul la Gala de închidere a festivalului.

Nastassja Kinski, fiica actorului Klaus Kinski, a jucat în peste 60 de filme, devenind celebră cu rolul din filmul "Tess", din 1979, regizat de Roman Polanski.

Actriţa a făcut parte din juriul Festivalului de la Cannes în 1988, iar în februarie 2015 a fost prezentă la Festivalul de Film de la Berlin la Gala de caritate "Cinema for Peace".

Printre invitaţii speciali ai TIFF se vor mai afla actorul Isaach de Bankole şi regizorul norvegian Bent Hamer, precum şi actorii Olimpia Melinte, Teodor Corban, Emilian Oprea şi Andreea Vasile, alături de regizorii Corneliu Porumboiu, Radu Munteanu şi Dan Chişu.

Ediţia din acest an a TIFF va avea loc, între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca, festivalul fiind organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, al Institutului Cultural Român, al Consiliului Judeţean Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici