Adrian Bucur, membru CA TVR, consideră "siderantă" prezenţa lui Florin Salam într-o emisiune a TVR 2

Adrian Bucur, membru în CA al SRTv, critică prezenţa cântăreţului de manele Florin Salam în emisiunea "Destine ca-n filme" care va fi difuzată marţi, de la ora 21.00, la TVR 2, considerând "siderant" faptul că acesta "este servit drept model de urmat şi reper moral" la televiziunea publică.

439 afișări
Imaginea articolului Adrian Bucur, membru CA TVR, consideră "siderantă" prezenţa lui Florin Salam într-o emisiune a TVR 2

Adrian Bucur (foto), membru CA TVR, consideră "siderantă" prezenţa lui Florin Salam într-o emisiune a TVR 2 (Imagine: Mediafax Foto / Liviu Untaru)

"Publicul tânăr şi elevat al Canalului 2 al televiziunii publice va asista în această seară, în prime time, la povestea de viaţă a celui mai cunoscut cântăreţ de manele din România, Florin Salam, lupta sa cu drogurile şi izbânda de după, care l-a readus în prim plan pe scena culturală a ţării... E siderant cum o asemenea personalitate complexă, creator de produse culturale cel puţin discutabile, este servit drept model de urmat şi reper moral pe canalul care îşi propune să promoveze, între altele, cultura de calitate neechivocă în România", spune jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), într-un punct de vedere remis MEDIAFAX.

Adrian Bucur face, totodată, un apel la managerii TVR, "directori de canale, de programe, producători şi restul de şefi recent premiaţi cu note maxime la Evaluare (evaluarea care s-a desfăşurat recent în SRTv, n.r.) să îşi asume realizarea şi «Difuzarea destinului ca în filme» a lui Florin Salam", din emisiunea omonimă de la TVR 2.

În plus, Adrian Bucur cere Comisiei de Etică a SRTv să analizeze speţa şi să spună dacă astfel de subiecte şi personaje sunt în concordanţă cu misiunea serviciului public de televiziune şi rolul formator pe care trebuie să şi-l asume TVR în faţa publicului.

"De asemenea, voi propune în proxima şedinţă a Consiliului de Administraţie o discuţie despre externalizarea anumitor emisiuni (cum e cazul de faţă, «Destine ca în filme»), costurile lor în raport cu performanţă/audienţă şi mai ales dacă ele respectă clauzele din contract referitoare la rolul de serviciu public al TVR", mai spune Adrian Bucur, care precizează că este şi membru în Comisia de elaborare a strategiei de programe a televiziunii publice.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat de presă al TVR, publicat pe site-ul instituţiei, "Iuliana Marciuc va aduce două exemple impresionante de învingători - la «Destine ca-n filme» - marţi, 31 martie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi online pe TVR+".

Primul invitat al Iulianei Marciuc la "Destine ca-n filme", în ediţia de marţi a emisiunii, "este celebrul manelist Florin Salam - pe care îl descoperim altfel decât îl cunoaştem, altfel decât îl cataloghează lumea". "Artistul complex care a concertat cu Paula Seling, Goran Bregovic şi cu Gipsy Kings a fost marcat profund de moartea prematură, la numai 27 de ani, a soţiei sale. În încercarea de a-şi domoli imensa durere sufletească, el a căzut în patima drogurilor şi a alcoolului, însă a avut puterea de a depăşi aceste dependenţe. Acum, Florin Salam îşi continuă viaţa alături de copiii săi şi vorbeşte despre capcana pe care o reprezintă drogurile - dând un puternic semnal pentru pericolul «morţii albe»", se spune în comunicatul TVR.

Pe de altă parte, Iuliana Marciuc o va prezenta în ediţia de marţi seară a emisiunii sale pe Raluca van Staden, o cercetătoare din România cunoscută de întreaga lume ştiinţifică. În 2010, la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, aceasta a primit trofeul de aur pentru cea mai bună femeie-inventator. Invenţia sa, care ar putea salva vieţi, este un senzor care poate depista precoce în organismul uman celulele canceroase, direct din proba de sânge, printr-o procedură simplă, care durează mai puţin de 6 minute, înainte de a avea simptomele bolii, potrivit comunicatului TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici